Ro­mi­ge pen­ne met ge­rook­te ma­kreel en broc­co­li

Pittige rucola, zilte makreel en romige crème fraîche. En ook nog eens hartstikke voordelig!

(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Pittige rucola, zilte makreel en romige crème fraîche. En ook nog eens hartstikke voordelig! 2 personen
3 50

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Was ondertussen de broccoli en snijd in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes. Voeg als het water kookt de penne toe en kook in ca. 8 min. beetgaar. Voeg de laatste 4 min. de broccoli toe.
  2. Doe ondertussen het ei, de crème fraîche, kaas en peper in een kom. Maak de knoflook schoon en pers de knoflook erboven. Klop los met een vork.
  3. Giet de pasta en de broccoli af en doe terug in de pan. Meng de roomsaus erdoor en verdeel over diepe borden. Verdeel de rucola erover en breek de makreel er in stukken boven.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 845 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 425 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 45 2016

Romige penne met gerookte makreel en broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge pen­ne met ge­rook­te ma­kreel en broc­co­li

1
1

Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook.

2
2
  • 400 g broccoli

Was ondertussen de broccoli en snijd in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes.

3
3
  • 150 g penne rigate

Voeg als het water kookt de penne toe en kook in ca. 8 min. beetgaar. Voeg de laatste 4 min. de broccoli toe.

4
4
  • 1 ei
  • 60 g crème fraîche
  • 45 g Parmigiano Reggiano poeder
  • 1 teen knoflook

Doe ondertussen het ei, de crème fraîche, kaas en peper in een kom. Maak de knoflook schoon en pers de knoflook erboven. Klop los met een vork.

5
5

Giet de pasta en de broccoli af en doe terug in de pan. Meng de roomsaus erdoor en verdeel over diepe borden.

6
6
  • 40 g rucola
  • 1 schaal gerookte graatloze makreelfilet

Verdeel de rucola erover en breek de makreel er in stukken boven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.