As­per­ges met ei-pe­ter­se­lie­bo­ter, kriel­tjes en pas­tra­mi

Klassieke asperges met een Italiaanse twist.

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Klassieke asperges met een Italiaanse twist. 4 personen
4 29

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • dunschiller
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de krieltjes en kook ze in een ruime pan water met wat zout in 20 min. gaar.
  2. Schil ondertussen de asperges rondom met een dunschiller of aspergeschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Doe de asperges in een ruime pan koud water en breng aan de kook. Kook 10 min. Zet het vuur uit en laat de asperges nog 15 min. in het hete water liggen. Check na 12 min. of ze gaar zijn. Dat hangt af van de dikte van de asperges.
  3. Kook ondertussen in een steelpan met een ruime hoeveelheid water de eieren in 8 min. hard. Giet af, laat schrikken onder koud stromend water en pel. Prak fijn met een vork. Snijd de peterselie fijn. Smelt de boter in de steelpan en schep het ei en de peterselie erdoor. Neem van het vuur.
  4. Giet de krieltjes af, doe terug in de pan en laat ze op laag vuur voorzichtig droogkoken. Plet de krieltjes met de pureestamper, bestrooi met peper en eventueel zout en schep goed om.
  5. Neem de asperges met de schuimspaan uit de pan en verdeel ze met de krieltjes en pastrami over de borden. Verdeel de ei-peterseliesaus over de asperges.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Kuentz-Bas Pinot Blanc Tradition.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

As­per­ges ko­ken

Kookles - 06:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 740 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Asperges met ei-peterselieboter, krieltjes en pastrami

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ges met ei-pe­ter­se­lie­bo­ter, kriel­tjes en pas­tra­mi

1
1
  • 1 kg krieltjes

Was de krieltjes en kook ze in een ruime pan water met wat zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 2 bossen witte asperges

Schil ondertussen de asperges rondom met een dunschiller of aspergeschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.

Asperges schillen

Instructievideo

00:45 min.

3
3

Doe de asperges in een ruime pan koud water en breng aan de kook. Kook 10 min. Zet het vuur uit en laat de asperges nog 15 min. in het hete water liggen.

Asperges koken

Instructievideo

06:34 min.

4
4

Check na 12 min. of ze gaar zijn. Dat hangt af van de dikte van de asperges.

5
5
  • 4 eieren

Kook ondertussen in een steelpan met een ruime hoeveelheid water de eieren in 8 min. hard. Giet af, laat schrikken onder koud stromend water en pel. Prak fijn met een vork.

6
6
  • 15 g peterselie
  • 60 g boter

Snijd de peterselie fijn. Smelt de boter in de steelpan en schep het ei en de peterselie erdoor. Neem van het vuur.

7
7

Giet de krieltjes af, doe terug in de pan en laat ze op laag vuur voorzichtig droogkoken.

8
8

Plet de krieltjes met de pureestamper, bestrooi met peper en eventueel zout en schep goed om.

9
9
  • 2 pakjes runderpastrami

Neem de asperges met de schuimspaan uit de pan en verdeel ze met de krieltjes en pastrami over de borden. Verdeel de ei-peterseliesaus over de asperges.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.