Knap­pe­ri­ge oos­ter­se rijst met ve­ga kip­stuk­jes

Voor wie (een dagje) geen vlees wil.

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Voor wie (een dagje) geen vlees wil. 4 personen
2 10

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan met water en eventueel wat zout aan de kook. Voeg de rijst toe en kook in 8 min. op laag vuur en met de deksel op de pan gaar. Giet af in een vergiet, doe de rijst terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Maak ondertussen de radijs schoon en snijd in kwarten. Meng met de azijn, het water, peper en eventueel zout en laat staan tot gebruik.
  3. Verhit ondertussen de helft van de olie in de wok en roerbak de vega kipstukjes met 2 el soy sauce 6 min. Schep met de schuimspaan uit de wok op een bord.
  4. Snipper de uien. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Schil de gember en snijd fijn. Was de prei en snijd in dunne ringen.
  5. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de ui, knoflook en gember 3 min. Voeg de prei en roerbakmix toe en roerbak nog 3 min. Schep de rijst erdoor en breng op smaak met de rest van de soy sauce, peper en eventueel zout.
  6. Snijd de peterselie grof. Verdeel de rijst over de borden en schep de vegastukjes erop. Garneer met de peterselie en serveer met de radijs.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Altos del Cuco Viognier Bio.

Tip:

Dit is Allerhande Box gerecht.

video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 82 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.955 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Knapperige oosterse rijst met vega kipstukjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knap­pe­ri­ge oos­ter­se rijst met ve­ga kip­stuk­jes

1
1
  • 300 g witte rijst

Breng een ruime pan met water en eventueel wat zout aan de kook. Voeg de rijst toe en kook in 8 min. op laag vuur en met de deksel op de pan gaar.

2
2

Giet af in een vergiet, doe de rijst terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

3
3
  • 1 bos radijs
  • 50 ml azijn
  • 50 ml water

Maak ondertussen de radijs schoon en snijd in kwarten. Meng met de azijn, het water, peper en eventueel zout en laat staan tot gebruik.

4
4
  • 1 el (arachide)olie
  • 350 g vega kipstukjes
  • 2 el dark soy sauce

Verhit ondertussen de olie in de wok en roerbak de vega kipstukjes met de soy sauce 6 min. Schep met de schuimspaan uit de wok op een bord.

5
5
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 4 cm verse gember
  • 2 preien

Snipper de uien. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Schil de gember en snijd fijn. Was de prei en snijd in dunne ringen.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

6
6
  • 1 el (arachide)olie
  • 400 g roerbakmix

Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de ui, knoflook en gember 3 min. Voeg de prei en roerbakmix toe en roerbak nog 3 min.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

7
7
  • 4 el dark soy sauce

Schep de rijst erdoor en breng op smaak met de rest van de soy sauce, peper en eventueel zout.

8
8
  • 15 g peterselie

Snijd de peterselie grof. Verdeel de rijst over de borden en schep de vegastukjes erop. Garneer met de peterselie en serveer met de radijs.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.