Met kip ge­vul­de cour­get­te en bo­nen met tor­til­la­k­ruim

Met bonen, mais en tortilla(kruim) haal je het echte Mexico in huis.

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Met bonen, mais en tortilla(kruim) haal je het echte Mexico in huis. 4 personen
3 22

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de courgettes en halveer ze in de lengte. Schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit en houd deze apart. Leg de courgette op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk rondom met 1 el olie.
  2. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de kipblokjes met de paprikapoeder en ⅔ van de knoflook in 3 min. goudbruin. Vul de courgette met het kipmengsel en verkruimel de kaas erboven. Bak de courgette in ca. 25 min. gaar in de oven.
  3. Maak ondertussen de uien schoon en snijd in halve ringen. Snijd de zaadlijsten van de courgette fijn. Laat de bonen en mais uitlekken in een vergiet en spoel onder koud stromend water af. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de ui op hoog vuur 5 min. Voeg de rest van de knoflook, de zaadlijsten van de courgette, de bonen en mais toe en bak op laag vuur 10 min. Was ondertussen de cherrytomaten, halveer ze en voeg toe aan het bonenmengsel. Verwarm nog 1 min. en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Garneer het bonenmengsel met de verkruimelde tortillachips en serveer met de courgette.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Wild Pig Merlot.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 950 mg
  • vezels 17 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Met kip gevulde courgette en bonen met tortillakruim

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Met kip ge­vul­de cour­get­te en bo­nen met tor­til­la­k­ruim

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 courgettes

Was de courgettes en halveer ze in de lengte. Schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit en houd deze apart.

3
3
  • 1 el (arachide)olie

Leg de courgette op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk rondom met de olie.

4
4
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el (arachide)olie
  • 1 schaal kipfiletblokjes
  • 2 tl gerookte-paprikapoeder

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipblokjes met de paprikapoeder en ⅔ van de knoflook in 3 min. goudbruin.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

5
5
  • 200 g witte kaas 45+

Vul de courgette met het kipmengsel en verkruimel de kaas erboven. Bak de courgette in ca. 25 min. gaar in de oven.

6
6
  • 2 rode uien

Maak ondertussen de uien schoon en snijd in halve ringen. Snijd de zaadlijsten van de courgette fijn.

7
7
  • 800 g zwarte bonen
  • 300 g maiskorrels

Laat de bonen en mais uitlekken in een vergiet en spoel onder koud stromend water af.

8
8
  • 1 el (arachide)olie

Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de ui op hoog vuur 5 min. Voeg de rest van de knoflook, de zaadlijsten van de courgette, de bonen en mais toe en bak op laag vuur 10 min.

9
9
  • 1 bakje cherrytomaten

Was ondertussen de cherrytomaten, halveer ze en voeg toe aan het bonenmengsel. Verwarm nog 1 min. en breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10
  • 40 g tortillachips

Garneer het bonenmengsel met de verkruimelde tortillachips en serveer met de courgette.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.