Bart van Olp­hens to­nijn­bur­ger

Dé truc bij dit recept: laat de burger minstens een minuut op elke kant liggen, dan laat hij vanzelf los van de pan en schroeit hij goed dicht.

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Dé truc bij dit recept: laat de burger minstens een minuut op elke kant liggen, dan laat hij vanzelf los van de pan en schroeit hij goed dicht. 4 personen
3 23

Ingrediënten

Keukenspullen
  • dunschiller
  • kom
  • grillpan
  • kwastje

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de azijn en suiker in een kom tot de suiker is opgelost. Schaaf de komkommer erboven met een dunschiller of kaasschaaf in plakken en laat minimaal 30 min. marineren in de koelkast.
  2. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de helft van het citroenrasp en de helft van het citroensap met de mayonaise.
  3. Snijd de ½ rode peper inclusief zaadlijsten fijn. Knip de peterselie van het plantje en snijd fijn. Meng de ½ gesneden rode peper en peterselie in een kom met de knoflook, augurk, kappertjes, de rest van het citroensap en 100 ml olie tot een saus.
  4. Verhit de grillpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Snijd de broodjes in de lengte doormidden en gril op de snijkant in 2 min. goudbruin.
  5. Verwijder de steelaanzet van 1 rode peper, halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.
  6. Snijd de tonijnsteak in stukjes van een ½ x een ½ cm. Meng de rest van het citroenrasp, de fijngesneden hele rode peper, de tonijn, het ei, de sjalot, bieslook en het paneermeel in een kom. Voeg extra paneermeel toe als het mengsel plakkerig aanvoelt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  7. Verdeel het mengsel met vochtige handen in 4 gelijke ballen. Druk plat tot burgers en bestrijk met het kwastje aan beide kanten met 1 el olie. Verhit de grillpan op middelhoog tot hoog vuur en gril de burgers afhankelijk van de dikte in ca. 3 min. gaar. Keer halverwege.
  8. Bestrijk de onderste helften van de broodjes met de helft van de citroenmayonaise. Verdeel er achtereenvolgens de ijsbergsla, tonijnburgers, 4 el saus, de tomaat en gemarineerde komkommer over. Bestrijk de bovenste helften van de broodjes met de rest van de citroenmayonaise en leg op de burgers. Serveer met de rest van de saus.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

video

Bart van Olp­hen - to­nijn­bur­ger

Allerhande kookt met... - 05:32 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 435 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Bart van Olphens tonijnburger

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bart van Olp­hens to­nijn­bur­ger

1
1
  • 6 el wittewijnazijn
  • 1 el suiker

Meng de azijn en suiker in een kom tot de suiker is opgelost.

2
2
  • ½ komkommer

Schaaf de komkommer erboven met een dunschiller of kaasschaaf in plakken en laat minimaal 30 min. marineren in de koelkast.

3
3
  • 1 citroen
  • 4 el mayonaise

Boen ondertussen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de helft van het rasp en de helft van het sap met de mayonaise.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

4
4
  • ½ rode peper
  • ½ peterselieplantje

Snijd de rode peper inclusief zaadlijsten fijn. Knip de peterselie van het plantje en snijd fijn.

5
5
  • 1 teen knoflook
  • 1 augurk
  • 1 el kappertjes
  • 100 ml olijfolie

Snijd de knoflook en augurk fijn. Meng in een kom met de gesneden rode peper en peterselie, de kappertjes, de rest van het citroensap en de olie.

6
6
  • 4 broodjes

Verhit de grillpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Snijd de broodjes in de lengte doormidden en gril op de snijkant in 2 min. goudbruin.

7
7
  • 1 rode peper

Verwijder de steelaanzet van de rode peper, halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

8
8
  • 600 g witte tonijnsteaks

Snijd de tonijnsteak in stukjes van een ½ x een ½ cm.

9
9
  • 1 ei
  • 1 sjalot
  • 8 sprietjes bieslook
  • 1½ el paneermeel

Snipper de sjalot. Meng met de rest van het citroenrasp, de fijngesneden hele rode peper, tonijn, het ei, de bieslook en het paneermeel in een kom.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

10
10

Voeg extra paneermeel toe als het mengsel plakkerig aanvoelt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

11
11
  • 1 el olijfolie

Verdeel het mengsel met vochtige handen in gelijke ballen. Druk plat tot burgers en bestrijk met het kwastje aan beide kanten met de olie.

12
12

Verhit de grillpan op middelhoog tot hoog vuur en gril de burgers afhankelijk van de dikte in ca. 3 min. gaar. Keer halverwege.

13
13

Bestrijk de onderste helften van de broodjes met de helft van de citroenmayonaise.

14
14
  • 8 blaadjes ijsbergsla
  • 1 tomaat

Verdeel er achtereenvolgens de ijsbergsla, tonijnburgers, 4 el saus, de tomaat en gemarineerde komkommer over.

15
15

Bestrijk de bovenste helften van de broodjes met de rest van de citroenmayonaise en leg op de burgers. Serveer met de rest van de saus.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.