Bloem­kool-ma­ca­da­mia­bur­gers

Wie houdt er niet van een goede burger? Deze burgers maak je van bloemkool en noten en je serveert ze op een knapperig broodje. Genieten!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 675 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(61)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Wie houdt er niet van een goede burger? Deze burgers maak je van bloemkool en noten en je serveert ze op een knapperig broodje. Genieten! 4 personen
3 61

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Verdeel de bloemkool in roosjes. Doe samen met de macadamia’s in de keukenmachine en maal bijna fijn.
  2. Verkruimel de witte kaas en meng met het bloemkoolmengsel, de zhug, bloem en het ei in een grote kom. Vorm met vochtige handen 4 burgers van Ø 10 cm van het mengsel en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in de oven.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers nog 5 min. voor een mooie goudbruine kleur. Keer halverwege voorzichtig.
  4. Haal ondertussen de blaadjes van de sla los. Snijd de broodjes open, besmeer de onderste helften elk met 1 el roomkaas en verdeel de sla erover. Leg er een burger op en serveer de rest van de roomkaas er in een bakje bij.

Tip:

Heb je geen keukenmachine? Snijd de roosjes dan zo fijn mogelijk.

serveertip:

Lekker met een tomatensalade met bosui en komkommer.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 28 g
  • natrium 1.025 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Bloemkool-macadamiaburgers

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool-ma­ca­da­mia­bur­gers

1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
  • 500 g bloemkool
  • 70 g gezouten macadamianoten

Verdeel de bloemkool in roosjes. Doe samen met de macadamia’s in de keukenmachine en maal bijna fijn.

3
  • 200 g witte kaas
  • 1 el zhug
  • 3 el bloem
  • 1 ei

Verkruimel de witte kaas en meng met het bloemkoolmengsel, de zhug, bloem en het ei in een grote kom.

4

Vorm met vochtige handen 4 burgers van Ø 10 cm van het mengsel en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in de oven.

5
  • 2 el arachideolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers nog 5 min. voor een mooie goudbruine kleur. Keer halverwege voorzichtig.

6
  • 2 kropjes babyromainesla
  • 4 meergranenbollen
  • 150 g roomkaas met bieslook

Haal ondertussen de blaadjes van de sla los. Snijd de broodjes open, besmeer de onderste helften elk met 1 el roomkaas en verdeel de sla erover.

7

Leg er een burger op en serveer de rest van de roomkaas er in een bakje bij. Lekker!

serveertip:

Lekker met een tomatensalade met bosui en komkommer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.