Aard­bei­enkwark­taart met no­ten­bo­dem

Tadááá! Met deze verrassingstaart als traktatie voel je je extra jarig.

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 230 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 3 u. 10 min. wachten
(53)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Tadááá! Met deze verrassingstaart als traktatie voel je je extra jarig. 10 personen
2 53

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • springvorm (16 x 16 cm)
  • bakpapier
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de cashewnoten en het sesamzaad 3 min. Schep in de kom van de keukenmachine, maar houd een ½ el sesamzaad achter. Voeg de abrikozen toe en maal tot een bal.
  2. Bekleed de springvorm met bakpapier, verdeel het abrikozen-notenmengsel gelijkmatig over de bodem en druk aan.
  3. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Doe het vanillestokje, vanillemerg, de ontdooide aardbeien en het water in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken.
  4. Laat ondertussen de blaadjes gelatine weken in koud water. Verwijder het vanillestokje uit de pan. Breek de bananen in stukjes en voeg toe aan het warme aardbeienmengsel. Pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Knijp de blaadjes gelatine uit, voeg toe en laat ze al roerend oplossen. Neem de pan van het vuur en laat 10 min. afkoelen.
  5. Meng de kwark door het aardbeienmengsel en verdeel over de taartbodem. Laat minimaal 2 uur afgedekt verder opstijven in de koelkast.
  6. Snijd ondertussen de verse aardbeien in plakjes. Neem de taart uit de koelkast en verdeel de aardbeienplakjes erover. Garneer met het achtergehouden sesamzaad.

bewaartip:

Je kunt deze taart eventueel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

video

Va­nil­le­stok­jes ver­wer­ken

Instructievideo - 00:48 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 65 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Aardbeienkwarktaart met notenbodem

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­bei­enkwark­taart met no­ten­bo­dem

1
1
  • 170 g gezouten cashewnoten
  • 50 g sesamzaad

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de cashewnoten en het sesamzaad 3 min.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

2
2
  • 125 g gewelde abrikozen zonder pit

Schep in de kom van de keukenmachine, maar houd een ½ el sesamzaad achter. Voeg de abrikozen toe en maal tot een bal.

3
3

Bekleed de springvorm met bakpapier, verdeel het abrikozen-notenmengsel gelijkmatig over de bodem en druk aan.

4
4
  • 1 vanillestokje

Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit.

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo

00:48 min.

5
5
  • 2 el water
  • 225 g doosjevol aardbeien

Doe het vanillestokje, vanillemerg, water en de ontdooide aardbeien in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken.

6
6
  • 8 blaadjes gelatine

Laat ondertussen de blaadjes gelatine weken in koud water. Verwijder het vanillestokje uit de pan.

Gelatine verwerken

Instructievideo

01:12 min.

7
7
  • 2 rijpe bananen

Breek de bananen in stukjes en voeg toe aan het warme aardbeienmengsel. Pureer met de staafmixer tot een gladde puree.

8
8

Knijp de blaadjes gelatine uit, voeg toe aan het aardbeienmengsel en laat al roerend oplossen. Neem de pan van het vuur en laat 10 min. afkoelen.

Gelatine verwerken

Instructievideo

01:12 min.

9
9
  • 250 g biogarde magere kwark

Meng de kwark door het aardbeienmengsel en verdeel over de taartbodem. Laat minimaal 2 uur afgedekt verder opstijven in de koelkast.

10
10
  • 250 g aardbeien

Snijd ondertussen de verse aardbeien in plakjes. Neem de taart uit de koelkast en verdeel de aardbeienplakjes erover.

11
11

Garneer met het achtergehouden sesamzaad.

bewaartip:

Je kunt deze taart eventueel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.