Krui­den­olie

Maak een extra batch van deze heerlijke olie, je kunt 'm 2 weken bewaren!

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
Maak een extra batch van deze heerlijke olie, je kunt 'm 2 weken bewaren! 33 stuks
4 2

Ingrediënten

Keukenspullen
  • theedoek
  • blender of staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de harde steeltjes en blancheer de kruiden 8 sec. in kokend water en koel ze meteen in ijswater. Droog goed met een theedoek.
  2. Doe de kruiden en olie in de blender en pureer 20 sec. Of doe ze in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

bereidingstip:

Voor een nog intensere olie kun je het proces in de blender een paar keer herhalen, waarbij je de olie tussendoor steeds koelt in de koelkast of vriezer. Door de wrijving in de blender wordt de olie verwarmd, waardoor meer smaken vrijkomen.

variatietip:

Houd je van pittig? Pureer dan een ½ rode peper met de kruiden en olie mee.

variatietip:

Voeg voor een frisse touch wat geraspte citroenschil aan de olie toe.

bewaartip:

Je kunt de olie afgedekt in de koelkast 2 weken bewaren.

video

Blan­che­ren

Instructievideo - 01:00 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 135 kcal
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
Tags
Ook te zien in

Kruidenolie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­den­olie

1
1
  • 30 g kruiden

Verwijder de harde steeltjes. Blancheer de kruiden 8 sec. in kokend water en koel ze meteen in ijswater. Droog goed met de theedoek.

Blancheren

Instructievideo

01:00 min.

2
2
  • 500 ml olie

Doe de kruiden en olie in de blender en pureer 20 sec. Of doe ze in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

bereidingstip:

Voor een nog intensere olie kun je het proces in de blender een paar keer herhalen, waarbij je de olie tussendoor steeds koelt in de koelkast of vriezer. Door de wrijving in de blender wordt de olie verwarmd, waardoor meer smaken vrijkomen.

variatietip:

Houd je van pittig? Pureer dan een ½ rode peper met de kruiden en olie mee.

variatietip:

Voeg voor een frisse touch wat geraspte citroenschil aan de olie toe.

bewaartip:

Je kunt de olie afgedekt in de koelkast 2 weken bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.