Bie­ten­stoof met gei­ten­kaas en kriel­sa­la­de

Een dagje zonder vlees wordt één groot feest!

(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Een dagje zonder vlees wordt één groot feest! 4 personen
3 37

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de krieltjes in 15 min. gaar in water met zout. Giet af en laat iets afkoelen. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit olie in een hapjespan en fruit de knoflook met de vega spekreepjes 3 min. Schil de bietjes en snijd in parten. Voeg de bietjes, zilveruitjes en vocht, de honing en water toe aan het mengsel in de hapjespan en laat 10 min. stoven met de deksel op de pan.
  2. Halveer ondertussen de krieltjes en doe in een schaal. Snijd de bieslook fijn en voeg ervan toe aan de krieltjes, samen met de olie en vocht van de zilveruitjes. Meng en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stoof over diepe borden en verkruimel de geitenkaas erover. Bestrooi met de rest van de bieslook. Serveer de krielsalade apart erbij.

variatietip:

Je kunt de vegetarische spekjes ook vervangen door AH Vega Fijngehakt (schaal 175 g).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 790 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 78 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.030 mg
  • vezels 18 g
Tags
Ook te zien in

Bietenstoof met geitenkaas en krielsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bie­ten­stoof met gei­ten­kaas en kriel­sa­la­de

1
1
  • 1 kg pondje kriel

Kook de krieltjes in 15 min. gaar in water met zout. Giet af en laat iets afkoelen.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 300 g vega spekreepjes
  • 1 kg gekookte bieten

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook met de vega spekreepjes 3 min. Schil de bietjes en snijd in parten.

3
3
  • 200 g zilveruitjes
  • 2 el honing
  • 300 ml water

Voeg de bietjes, zilveruitjes, (per 4 personen) 5 el vocht van de uitjes, honing en water toe aan het mengsel in de hapjespan en laat 10 min. stoven met de deksel op de pan.

4
4
  • 33⅓ g bieslook
  • 2 el olijfolie

Halveer ondertussen de krieltjes en doe in een schaal. Snijd de bieslook fijn en voeg 2/3 ervan toe aan de krieltjes, samen met de olie en (per 4 personen) 2 el vocht van de zilveruitjes.

5
5

Meng en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 120 g geitenkaas
  • 16⅔ g bieslook

Verdeel de stoof over diepe borden en verkruimel de geitenkaas erover. Bestrooi met de rest van de bieslook. Serveer de krielsalade apart erbij.

variatietip:

Je kunt de vegetarische spekjes ook vervangen door AH Vega Fijngehakt (schaal 175 g).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.