Ge­bak­ken ka­bel­jauw met ge­stoof­de prei & lin­zen

Veelzijdig gerecht voor een dagje zonder vlees, met als geheime ingrediënt: gedroogde dragon.

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Veelzijdig gerecht voor een dagje zonder vlees, met als geheime ingrediënt: gedroogde dragon. 4 personen
3 31

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 25 g boter in een hapjespan en fruit de gesneden uien en de gedroogde dragon 5 min. op middelhoog vuur. Snijd de knoflook fijn. Voeg de prei, de knoflook, het water, peper en eventueel zout toe en laat 8 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan stoven.
  2. Boen ondertussen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in plakjes. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de kabeljauwfilet in 5 min. gaar. Keer halverwege voorzichtig en bestrooi met peper en zout. Neem de vis uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Laat het bakvet zitten.
  3. Laat in het achtergebleven bakvet de spinazie met het citroenrasp en sap slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg ondertussen de linzen toe aan de prei en warm 2 min. mee. Verdeel de linzen, spinazie en vis over de borden en leg er een plakje citroen bij.
video

Vis en vlees bak­ken

Instructievideo - 00:58 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 305 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Gebakken kabeljauw met gestoofde prei & linzen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken ka­bel­jauw met ge­stoof­de prei & lin­zen

1
1
  • 25 g boter
  • 150 g gesneden uien
  • 2 tl gedroogde dragon

Verhit de boter in een hapjespan en fruit de gesneden uien en gedroogde dragon 5 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 300 g gesneden prei
  • 50 ml water

Snijd de knoflook fijn. Voeg met de prei, het water, peper en eventueel zout toe en laat 8 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan stoven.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 1 citroen

Boen ondertussen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in plakjes.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

4
4
  • 25 g boter
  • 260 g kabeljauwfilet

Verhit de boter in een koekenpan en bak de kabeljauwfilet in 5 min. gaar. Keer halverwege voorzichtig en bestrooi met peper en zout.

Vis en vlees bakken

Instructievideo

00:58 min.

5
5

Neem de vis uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Laat het bakvet zitten.

6
6
  • 300 g spinazie

Laat in het achtergebleven bakvet de spinazie met het citroenrasp en -sap slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 410 g linzen

Voeg ondertussen de linzen toe aan de prei en warm 2 min. mee. Verdeel de linzen, spinazie en vis over de borden en leg er een plakje citroen bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.