Zalm­scho­tel met Mexi­caan­se groen­ten

Met dit kruidige gerecht waan je je op een Mexicaans strand; het enige wat mist is die sombrero op je hoofd... Arriba!

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Met dit kruidige gerecht waan je je op een Mexicaans strand; het enige wat mist is die sombrero op je hoofd... Arriba! 4 personen
3 13

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de azijn en de rauwkost.
  2. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de burrito seasoningmix en roerbakmix 7 min. op middelhoog vuur. Voeg de zwarte bonen met saus toe en warm 5 min. op laag vuur mee.
  3. Snijd ondertussen de koriander fijn en meng samen met de crème fraîche, water, peper en eventueel zout tot een saus.
  4. Verdeel de zalm in stukken over de bonen en bestrooi met de rest van de koriander. Serveer de koriandersaus, rauwkost en tortillachips erbij.

combinatietip:

Lekker met guacamole (koelvers, of maak 'm zelf met het AH Guacamolepakket).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 830 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 82 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.675 mg
  • vezels 18 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 5 2015

Zalmschotel met Mexicaanse groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­scho­tel met Mexi­caan­se groen­ten

1
1
  • 2 el azijn
  • 150 g rauwkost komkommer

Meng de azijn en de rauwkost.

2
2
  • 2 el arachideolie
  • 40 g Kruidenmix tex mex
  • 800 g Mexicaanse roerbakmix

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de burrito seasoningmix en roerbakmix 7 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 800 g zwarte bonen in chilisaus

Voeg de zwarte bonen met saus toe en warm 5 min. op laag vuur mee.

4
4
  • 10 g koriander
  • 125 g crème fraîche
  • 2 el water

Snijd de koriander fijn en meng samen met de crème fraîche, het water, peper en eventueel zout tot een saus.

5
5
  • 250 g warmgerookte zalmstukken
  • 5 g koriander

Verdeel de zalm in stukken over de bonen en bestrooi met de de koriander.

6
6
  • 1 zak tortillachips

Serveer de koriandersaus, rauwkost en tortillachips erbij.

combinatietip:

Lekker met guacamole (koelvers, of maak 'm zelf met het AH Guacamolepakket).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.