Pas­ta­sa­la­de met may­odres­sing

Dé picknickfavoriet: pastasalade. In deze zitten knapperige groenten en gegrilde kalkoen. Smullen!

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Dé picknickfavoriet: pastasalade. In deze zitten knapperige groenten en gegrilde kalkoen. Smullen! 4 personen
3 44

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af.
  2. Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en halveer ze. Besprenkel met 1 el olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de asperges 4 min. Keer regelmatig.
  3. Snijd ondertussen de avocado's overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit en snijd in plakken van 1 cm dik. Besprenkel met 1 el olie en gril 2 min. Keer halverwege.
  4. Besprenkel de kalkoenfilet met de rest van de olie en breng op smaak met peper en zout. Gril de filet 5 min., keer halverwege.
  5. Doe ondertussen de tuinerwten in een kom en giet er kokend water over. Laat 1 min. staan en giet af.
  6. Snijd de bieslook fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de rest in parten. Meng de bieslook, het citroenrasp, 2 el -sap, de mayonaise en het water tot een dressing.
  7. Schep de pasta, asperges en dressing voorzichtig door elkaar en verdeel de gegrilde kalkoen en avocado erover. Serveer met de citroenparten erbij.
video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 43 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 5 2015

Pastasalade met mayodressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met may­odres­sing

1
1
  • 150 g penne

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af.

2
2
  • 350 g groene asperges
  • 1 el olijfolie

Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en halveer ze. Besprenkel met de olie.

Asperges schillen

Instructievideo

00:45 min.

3
3

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de asperges 4 min. Keer regelmatig.

4
4
  • 2 avocado's

Snijd ondertussen de avocado's overlangs doormidden en verwijder de pit.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

5
5
  • 1 el olijfolie

Schep met een lepel het vruchtvlees eruit en snijd in plakken van 1 cm dik. Besprenkel met de olie en gril 2 min. Keer halverwege.

6
6
  • 280 g kalkoenfilet à la minute
  • 1 el olijfolie

Besprenkel de kalkoenfilet met de olie en breng op smaak met peper en zout. Gril de filet 5 min. keer halverwege

Vlees grillen

Instructievideo

00:39 min.

7
7
  • 250 g tuinerwten

Doe ondertussen de tuinerwten in een kom en giet er kokend water over. Laat 1 min. staan en giet af.

8
8
  • 25 g bieslook
  • 1 citroen

Snijd de bieslook fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de rest in parten.

9
9
  • 2 el mayonaise
  • 2 el water

Meng de bieslook, het citroenrasp, 2 el -sap, de mayonaise en het water tot een dressing.

10
10

Schep de pasta, asperges en dressing voorzichtig door elkaar en verdeel de gegrilde kalkoen en avocado erover. Serveer met de citroenparten erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.