Spa­ghet­ti met ro­mi­ge prei­saus

Een absolute kidsfavoriet, ze merken niet eens dat ze groente binnenkrijgen!

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Een absolute kidsfavoriet, ze merken niet eens dat ze groente binnenkrijgen! 4 personen
3 16

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 12 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.
  2. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de tijm, knoflook, prei, peper en eventueel zout 7 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes toe aan de prei en warm 2 min. op hoog vuur mee. Meng de roomkaas erdoor en warm 3 min. mee.
  4. Snijd de worstjes in plakjes. Giet de pasta af en meng met de worstjes door de saus. Bestrooi met de basilicumblaadjes.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 890 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 5 2015

Spaghetti met romige preisaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met ro­mi­ge prei­saus

1
1
  • 1 el olijfolie
  • 270 g Catalaanse braadworsten

Verhit de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 12 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.

2
2
  • 300 g spaghetti

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

3
3
  • 2 tenen knoflook

Snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 600 g gesneden prei

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de tijm, knoflook, prei, peper en eventueel zout 7 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 400 g tomatenblokjes
  • 175 g roomkaas lactosevrij

Voeg de tomatenblokjes toe aan de prei en warm 2 min. op hoog vuur mee. Meng de roomkaas erdoor en warm 3 min. mee.

6
6
  • 7½ g basilicum

Snijd de worstjes in plakjes. Giet de pasta af en meng met de worstjes door de saus. Bestrooi met de basilicumblaadjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.