Snel­le spa­ghet­ti met spi­na­zie

Door alle ingrediënten (inclusief de pasta!) in één pan te koken, heb je in een handomdraai een heerlijke Italiaans gerecht.

(67)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Door alle ingrediënten (inclusief de pasta!) in één pan te koken, heb je in een handomdraai een heerlijke Italiaans gerecht. 4 personen
2 67

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng het water aan de kook. Leg ondertussen de pasta in een grote ondiepe pan met deksel. Snijd de tomaten doormidden en doe ze in de pan. Rasp de gele schil van de citroenen boven de pan en voeg de olie en het zout toe. Haal zodra het water kookt de deksel van de pan en laat de inhoud 6 min. op hoog vuur koken. Schep in die tijd de pasta met een tang elke 30 sec. om. Giet er het kokende water over, doe de deksel op de pan en breng de inhoud aan de kook.
  2. Verwijder ondertussen de spinaziesteeltjes of ris de bladeren van de boerenkool. Snijd het blad in grove stukken, doe het na 6 min. bij de pasta en laat het nog 2 min. meekoken. Neem als al het water is verdampt de pan van het vuur en verdeel de pasta over diepe borden. Strooi er naar smaak wat kaas over.

variatietip:

In plaats van spaghetti kan je ook linguine (pasta) gebruiken.

kookstaptip:

In plaats van zeezout kun je ook fijn tafelzout gebruiken. Gebruik dan wat minder.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Snelle spaghetti met spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le spa­ghet­ti met spi­na­zie

1
1
  • 1 liter water
  • 400 g spaghetti
  • 400 g cherrytomaten

Breng het water aan de kook. Leg ondertussen de pasta in een grote ondiepe pan met deksel. Snijd de tomaten doormidden en doe ze in de pan.

2
2
  • 2 citroenen
  • 100 ml olijfolie
  • 2 tl zeezout

Rasp de gele schil van de citroenen boven de pan en voeg de olie en het zout toe.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

3
3

Giet er het kokende water over, doe de deksel op de pan en breng de inhoud aan de kook.

4
4

Haal zodra het water kookt de deksel van de pan en laat de inhoud 6 min. op hoog vuur koken. Schep in die tijd de pasta met een tang elke 30 sec. om.

5
5
  • 400 g spinazie

Verwijder ondertussen de spinaziesteeltjes of ris de bladeren van de boerenkool.

6
6

Snijd het blad in grove stukken, doe het na 6 min. bij de pasta en laat het nog 2 min. meekoken.

7
7
  • 1 stukje Parmigiano Reggiano

Neem als al het water is verdampt de pan van het vuur en verdeel de pasta over diepe borden. Strooi er naar smaak wat kaas over.

variatietip:

In plaats van spaghetti kan je ook linguine (pasta) gebruiken.

kookstaptip:

In plaats van zeezout kun je ook fijn tafelzout gebruiken. Gebruik dan wat minder.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.