Pan­piz­za's met kid­ney­bo­nen

Je hoort ze al roepen: 'Yes, we eten pizza!' Maar dan wel uit de pan, met bonen, gehakt en avocado.

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Je hoort ze al roepen: 'Yes, we eten pizza!' Maar dan wel uit de pan, met bonen, gehakt en avocado. 2 personen
3 20

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tomaten in blokjes en snijd het bosuitje in ringen. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.
  2. Meng de tomaten, bosuien 3 el limoensap door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Meng de yoghurt met het limoenrasp en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt met de komijn 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak in de laatste minuut de bonen mee.
  5. Halveer ondertussen de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak het met een vork tot een puree.
  6. Neem het gehakt uit de pan en houd afgedekt warm op een bord. Verhit nog een koekenpan en bak beide wraps elk in 1 pan 1 min. Keer om en verdeel de avocadopuree, het gehakt en de kaas erover. Verwarm de wraps nog 2 min. of totdat de kaas is gesmolten, eventueel met een deksel erop. Verdeel de tomatensalsa en limoen-yoghurt erover en serveer direct.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 860 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 940 mg
  • vezels 18 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 5 2015

Panpizza's met kidneybonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pan­piz­za's met kid­ney­bo­nen

1
1
  • 3 tomaten
  • 1 bosuitje

Snijd de tomaten in blokjes en het bosuitje in ringetjes.

2
2
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil en pers de vrucht uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

3
3

Meng de tomaten, bosui en 3 el limoensap door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 100 ml milde yoghurt

Meng de yoghurt met het limoenrasp en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 150 g rundergehakt
  • 2 tl gemalen komijn

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt met de komijn 5 min. op middelhoog vuur.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

6
6
  • 225 g kleine rode kidneybonen

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak in de laatste minuut de bonen mee.

7
7
  • 1 avocado

Halveer ondertussen de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak het met een vork tot een puree.

8
8
  • 2 tortillawraps

Neem het gehakt uit de pan en houd afgedekt warm op een bord. Verhit nog een koekenpan en bak beide wraps elk in 1 pan 1 min.

9
9
  • 50 g Cheddar Tophat 48+

Keer om en verdeel de avocadopuree, kaas en het gehakt erover. Verwarm nog 2 min. of tot de kaas is gesmolten, eventueel met de deksel erop.

10
10

Verdeel de tomatensalsa en limoen-yoghurt erover en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.