Bie­ten­cur­ry met su­gar­snaps en rijst

Houdt het hele gezin van pittig? Zet dan deze snelle curry met extra veel groente op tafel.

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Houdt het hele gezin van pittig? Zet dan deze snelle curry met extra veel groente op tafel. 4 personen
3 18

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • magnetron

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan water aan de kook en voeg de eieren toe. Kook ze in 6 min. halfzacht (het eiwit is dan gestold en de dooier is nog zacht). Giet de eieren af, laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
  2. Verhit ondertussen de olie in een pan en fruit de ui en kruidenpasta 5 min. Voeg de bieten en kokosmelk toe. Breng op hoog vuur aan de kook en laat 7 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan koken.
  3. Voeg de laatste 3 min. de sugarsnaps toe.
  4. Verwarm ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.
  5. Verdeel de rijst over 4 diepe borden en verdeel de curry erover. Leg de eihelften erop en serveer.

combinatietip:

Lekker met koriander.

video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.010 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 5 2015

Bietencurry met sugarsnaps en rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bie­ten­cur­ry met su­gar­snaps en rijst

1
1
  • 4 eieren

Breng een pan water aan de kook en voeg de eieren toe. Kook ze in 6 min. halfzacht (het eiwit is dan gestold en de dooier is nog zacht).

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

2
2

Giet de eieren af, laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.

3
3
  • 2 el arachideolie
  • 300 g gesneden uien
  • 70 g thaise rode currykruidenpasta
  • 400 g geraspte bieten
  • 400 ml kokosmelk

Verhit ondertussen de olie in een pan en fruit de ui en kruidenpasta 5 min. Voeg de bieten en kokosmelk toe.

4
4

Breng op hoog vuur aan de kook en laat 7 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan koken.

5
5
  • 200 g sugarsnaps

Voeg de laatste 3 min. de sugarsnaps toe.

6
6
  • 600 g 1 minuut basmatirijst

Verwarm ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.

7
7

Verdeel de rijst over diepe borden en verdeel de curry erover. Leg de eihelften erop en serveer.

combinatietip:

Lekker met koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.