Stok­brood­je ge­zond met zalm en wa­ter­kers

Stokbroodje vis met kruidige curry-yoghurt voor een luxe lunch. Of neem 'm mee voor een fijne picknick.

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Stokbroodje vis met kruidige curry-yoghurt voor een luxe lunch. Of neem 'm mee voor een fijne picknick. 4 personen
4 8

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 satéprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min. hard, laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd in plakjes. Verwijder ondertussen de buitenste bladeren van de kropsla. Was en droog de binnenste bladeren. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Pluk de blaadjes van de waterkers. Meng de yoghurt met de curry, peper en eventueel zout.
  2. Snijd het stokbrood in de lengte doormidden en beleg de onderste helft achtereenvolgens met de sla, komkommer, zalm, het ei en de curry-yoghurt. Verdeel de waterkers erover en leg de bovenste helft van het brood erop. Druk aan en zet er met gelijke afstand satéprikkers in. Snijd het brood in gelijke stukken.

bewaartip:

Wil je het brood meenemen naar een picknick? Wikkel het zonder prikkers in aluminiumfolie of bakpapier (bijeen gebonden met keukentouw) en snijd nog niet door. Doe dit pas voor het serveren.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 uur van tevoren maken. Bewaar tot gebruik in de koelkast. Bewaar de curry-yoghurt apart. Schep vlak voor serveren op het brood.

video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 445 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Stokbroodje gezond met zalm en waterkers

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stok­brood­je ge­zond met zalm en wa­ter­kers

1
1
  • 3 eieren

Kook de eieren in 8 min. hard, laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd in plakjes.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

2
2
  • ½ kropsla

Verwijder ondertussen de buitenste bladeren van de kropsla. Was en droog de binnenste bladeren.

3
3
  • ½ komkommer
  • 40 g waterkers
  • 6 el Griekse yoghurt
  • 1½ tl hot currypoeder

Snijd de komkommer in dunne plakjes. Pluk de blaadjes van de waterkers. Meng de yoghurt met de curry, peper en eventueel zout.

4
4
  • 1 speltstokbrood
  • 170 g wilde roze zalm

Snijd het stokbrood in de lengte doormidden en beleg de onderste helft achtereenvolgens met de sla, komkommer, zalm, het ei en de curry-yoghurt.

5
5

Verdeel de waterkers erover en leg de bovenste helft van het brood erop. Druk aan en zet er met gelijke afstand satéprikkers in.

6
6

Snijd het brood in gelijke stukken.

bewaartip:

Wil je het brood meenemen naar een picknick? Wikkel het zonder prikkers in aluminiumfolie of bakpapier (bijeen gebonden met keukentouw) en snijd nog niet door. Doe dit pas voor het serveren.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 uur van tevoren maken. Bewaar tot gebruik in de koelkast. Bewaar de curry-yoghurt apart. Schep vlak voor serveren op het brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.