Ge­bak­ken gnoc­chi met sa­lie­saus

Een keertje geen pasta maar wel zin in Italiaans? Ga voor gnocchi! Met knapperige groenten en een lekker sausje.

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Een keertje geen pasta maar wel zin in Italiaans? Ga voor gnocchi! Met knapperige groenten en een lekker sausje. 4 personen
3 20

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de helft van de salie in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de gnocchi en salie 12 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
  2. Verdeel ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk van de broccoli en snijd in blokjes. Kook de broccoli 2 min. in water met zout. Giet af en vang 100 ml van het kookvocht op.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant.
  4. Snijd ondertussen de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol, halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in reepjes. Voeg toe aan de gebakken spekjes en bak nog 5 min. mee. Voeg in de laatste 2 min. 2/3 van de broccoli toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Pureer de rest van de broccoli met de rest van de salie, de roomkaas en het kookvocht met de staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Schep de gnocchi en groenten door elkaar en verdeel over 4 diepe borden. Verdeel de saus erover en serveer direct.

combinatietip:

Lekker met Parmezaanse kaas.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 805 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 88 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 2.765 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 5 2016

Gebakken gnocchi met saliesaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken gnoc­chi met sa­lie­saus

1
1
  • 2 takjes verse salie
  • 4 el olijfolie
  • 1 kg gnocchi

Snijd de salie in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de gnocchi en salie 12 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.

2
2
  • 600 g broccoli

Verdeel ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk van de broccoli en snijd in blokjes.

3
3

Kook de broccoli 2 min. in water. Giet af en vang 100 ml van het kookvocht op.

4
4
  • 200 g spekreepjes

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant.

5
5
  • 1 venkelknol

Snijd ondertussen de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol, halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in reepjes.

6
6

Voeg toe aan de gebakken spekjes en bak nog 5 min. mee. Voeg in de laatste 2 min. 2/3 van de broccoli toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 2 takjes verse salie
  • 150 g kruiden-knoflookroomkaas

Pureer de rest van de broccoli met de salie, roomkaas en het kookvocht met de staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Schep de gnocchi en groenten door elkaar en verdeel over 4 diepe borden. Verdeel de saus erover en serveer direct.

combinatietip:

Lekker met Parmezaanse kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.