Over­heer­lij­ke pap­par­del­le met bief­stuk en ba­si­li­cumolie

Dit recept bewijst hoe je met simpele ingrediënten een op en top Italiaanse pasta op tafel zet.

(76)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Dit recept bewijst hoe je met simpele ingrediënten een op en top Italiaanse pasta op tafel zet. 4 personen
3 76

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • staafmixer met beker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Snijd de champignons in parten, de tomaten doormidden en de knoflook fijn.
  2. Verhit een kwart van de olie in een hapjespan en bak de champignons 15 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste 2 min. de tomaat en knoflook toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Kook ondertussen de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de biefstuk in 5 min. rosé. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat op een bord onder aluminiumfolie 5 min. rusten. Snijd de biefstuk in dunne plakken en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Rasp ondertussen de kaas. Doe het basilicum in een hoge beker en houd een paar blaadjes achter voor de garnering. Voeg de rest van de olie toe en pureer tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Giet de pappardelle af en schep met de basilicumolie door het champignonmengsel. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Verdeel de biefstuk, Parmezaanse kaas en de rest van het basilicum over de pappardelle. Serveer direct.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 745 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 195 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Overheerlijke pappardelle met biefstuk en basilicumolie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Over­heer­lij­ke pap­par­del­le met bief­stuk en ba­si­li­cumolie

1
1
  • 320 g biefstuk

Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen.

2
2
  • 400 g champignons
  • 500 g cherrytomaten
  • 2 tenen knoflook

Snijd de champignons in parten, de tomaten doormidden en de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de champignons 15 min. op middelhoog vuur.

4
4

Voeg de laatste 2 min. de tomaat en knoflook toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout

5
5
  • 250 g pappardelle

Kook ondertussen de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 1 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de biefstuk in 5 min. rosé. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat op een bord onder aluminiumfolie 5 min. rusten.

7
7

Snijd de biefstuk in dunne plakken en breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 7½ g basilicum

Rasp ondertussen de kaas. Doe het basilicum in een hoge beker en houd een paar blaadjes achter voor de garnering.

9
9
  • 5 el olijfolie

Voeg de olie toe en pureer tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10

Giet de pappardelle af en schep met de basilicum olie door het champignonmengsel. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken.

11
11

Verdeel de biefstuk, Parmezaanse kaas en de rest van het basilicum over de pappardelle. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.