Groen­te­cur­ry met rijst en bief­stuk

Heerlijk eenpansgerecht met luxe biefstukpuntjes - en nog voordelig ook!

(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht Heerlijk eenpansgerecht met luxe biefstukpuntjes - en nog voordelig ook! 4 personen
2 63

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer ondertussen de courgette in de lengte en snijd in plakjes. Schil en rasp de gember. Verhit de olie in een koekenpan en bak de biefstuk met een kwart van de green curry 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem uit de pan en laat op een bord onder aluminiumfolie rusten tot gebruik.
  2. Bak ondertussen de courgette, gember, roerbakmix en de rest van de green curry 4 min. in het achtergebleven bakvet op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de kokosmelk toe en zet het vuur uit. Snijd ondertussen de koriander grof. Verdeel de biefstuk en koriander over de groenten. Serveer met de rijst.
video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 50 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Groentecurry met rijst en biefstuk

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­cur­ry met rijst en bief­stuk

1
1
  • 300 g witte rijst

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 courgette
  • 3 cm verse gember

Halveer ondertussen de courgette in de lengte en snijd in plakjes. Schil en rasp de gember.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

3
3
  • 2 el arachideolie
  • 300 g biefstukpuntjes
  • ½ el Thai green curry

Verhit de olie in een koekenpan en bak de biefstuk met de green curry 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

4
4

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem uit de pan en laat op een bord onder aluminiumfolie rusten tot gebruik.

5
5
  • 400 g Thaise roerbakmix
  • 1½ el Thai green curry

Bak ondertussen de courgette, gember, roerbakmix en de green curry 4 min. in het achtergebleven bakvet op middelhoog vuur.

6
6
  • 200 ml kokosmelk

Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de kokosmelk toe en zet het vuur uit.

7
7
  • 15 g koriander

Snijd ondertussen de koriander grof. Verdeel de biefstuk en koriander over de groenten. Serveer met de rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.