Ve­ga­bur­ger

Nodig: slechts vijf ingrediënten en tien minuten. En klaar is je verantwoorde lunchgerecht.

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Nodig: slechts vijf ingrediënten en tien minuten. En klaar is je verantwoorde lunchgerecht. 4 personen
3 6

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bak de meergranen pistolets volgens de aanwijzingen op de verpakking af. Schaaf ondertussen de komkommer in de lengte in linten. Verhit de olie in een koekenpan en bak de vega burgers 5 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.
  2. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Meng de bieslook met de hüttenkäse, de mayonaise, peper en eventueel zout. Snijd de pistolets open en verdeel achtereenvolgens de komkommerlinten, burgers en hüttenkäse erover. Dek af met de bovenste helften van de pistolets en serveer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Vegaburger

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ga­bur­ger

1
1
  • 4 meergranen pistolets

Bak de meergranen pistolets volgens de aanwijzingen op de verpakking af.

2
2
  • ½ komkommer

Schaaf ondertussen de komkommer in de lengte in linten.

3
3
  • 1 el arachideolie
  • 4 vegetarische hamburgers

Verhit de olie in een koekenpan en bak de vega burgers 5 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.

4
4
  • 12½ g bieslook

Snijd ondertussen de bieslook fijn.

5
5
  • 200 g hüttenkäse
  • 1 el mayonaise

Meng de bieslook met de hüttenkäse, mayonaise, peper en eventueel zout.

6
6

Snijd de pistolets open en verdeel achtereenvolgens de komkommerlinten, burgers en hüttenkäse erover.

7
7

Dek af met de bovenste helften van de pistolets en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.