Pit­ti­ge pas­ta­sa­la­de met knap­pe­ri­ge groen­ten

Razendsnel een heerlijk Italiaans gerecht op tafell, met heeeel veel groenten.

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Razendsnel een heerlijk Italiaans gerecht op tafell, met heeeel veel groenten. 4 personen
3 31

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vergiet
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout. Voeg de laatste 2 min. van de kooktijd de tuinerwten toe. Giet af in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en doe in een kom.
  2. Bak ondertussen de pepperoni op middelhoog vuur 5 min. Schep regelmatig om. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de bieslook fijn en meng door de roomkaas. Meng de bieslookroomkaas door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de rauwkost samen met de spinazie en gebakken pepperoni door de pastasalade en serveer.

variatietip:

In plaats van pepperoni kun je ook chorizo gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 630 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Pittige pastasalade met knapperige groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge pas­ta­sa­la­de met knap­pe­ri­ge groen­ten

1
1
  • 300 g riso (pasta)
  • 400 g tuinerwten

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout. Voeg de laatste 2 min. van de kooktijd de tuinerwten toe.

2
2

Giet af in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en doe in een kom.

3
3
  • 100 g pepperoni

Bak ondertussen de pepperoni op middelhoog vuur 5 min. Schep regelmatig om. Laat uitlekken op keukenpapier.

4
4
  • 25 g bieslook
  • 150 g kruidenroomkaas

Snijd de bieslook fijn en meng door de roomkaas. Meng de bieslookroomkaas door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 300 g rauwkost radijsmix
  • 100 g babyspinazie

Schep de rauwkost samen met de spinazie en gebakken pepperoni door de pastasalade en serveer.

variatietip:

In plaats van pepperoni kun je ook chorizo gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.