Azi­a­ti­sche sper­zie­bo­nen

Met wat kokos, pinda's en sesamzaad veranderen doodgewone sperzieboontjes in een oosters bijgerecht. Lekker met rijst.

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch bijgerecht Met wat kokos, pinda's en sesamzaad veranderen doodgewone sperzieboontjes in een oosters bijgerecht. Lekker met rijst. 4 personen
2 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook 5 min. in water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. Verhit de sesamolie in een hapjespan en bak de sperziebonen en het sesamzaad met peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Neem de pan van het vuur en schep de seroendeng erdoor.

combinatietip:

Lekker met gebakken rijst en saté. Het gerecht is dan niet meer veganistisch.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 25 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Aziatische sperziebonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Azi­a­ti­sche sper­zie­bo­nen

1
1
  • 800 g sperziebonen

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook 5 min. in water met zout. Giet af en laat goed uitlekken.

2
2
  • 2 el sesamolie
  • 2 el sesamzaad

Verhit de sesamolie in een hapjespan en bak de sperziebonen en het sesamzaad met peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 6 el seroendeng

Neem de pan van het vuur en schep de seroendeng erdoor.

combinatietip:

Lekker met gebakken rijst en saté. Het gerecht is dan niet meer veganistisch.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.