Kom­kom­mer­sa­la­de met ro­de pe­per

Frisse salade van komkommer. De zoetzure dressing met peper zorgt voor een spicy touch.

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch bijgerecht Frisse salade van komkommer. De zoetzure dressing met peper zorgt voor een spicy touch. 4 personen
2 7

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de komkommers in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de halve komkommers in stukken van 5 cm lang en snijd in de lengte in reepjes van een ½ cm breed. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes.
  2. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in dunne ringetjes. Doe het limoenrasp, limoensap, de rode peper, suiker, vissaus en olie in een kommetje. Roer tot de suiker is opgelost en schep door de komkommer. Laat 15 min. staan. Serveer de limoenpartjes erbij.

variatietip:

Houd je niet zo van pittig? Laat de rode peper achterwege of serveer er apart bij.

combinatietip:

Lekker met garnalencurry en basmatirijst.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 72 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 335 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Komkommersalade met rode peper

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kom­kom­mer­sa­la­de met ro­de pe­per

1
1
  • 2 komkommers

Halveer de komkommers in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel.

2
2

Snijd de halve komkommers in stukken van 5 cm lang en snijd in de lengte in reepjes van een ½ cm breed.

3
3
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

4
4
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in dunne ringetjes.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

5
5
  • ½ el rietsuiker
  • 1 el vissaus
  • 1 el arachideolie

Doe het limoenrasp, limoensap, de rode peper, suiker, vissaus en olie in een kommetje. Roer tot de suiker is opgelost en schep door de komkommer.

6
6

Laat 15 min. staan. Serveer de limoenpartjes erbij.

variatietip:

Houd je niet zo van pittig? Laat de rode peper achterwege of serveer er apart bij.

combinatietip:

Lekker met garnalencurry en basmatirijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.