Broc­co­li-an­sjo­vis­scho­tel

Groen bijgerecht met precies genoeg pit.

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Groen bijgerecht met precies genoeg pit. 4 personen
2 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in plakjes. Kook 4 min. in water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. Verhit ondertussen de ansjovis en 1 el olie uit het blikje op laag vuur in een hapjes pan en druk de ansjovis met een houten lepel in kleine stukjes. Voeg de uien toe en bak 5 min. op middel hoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg de broccoli en knoflook toe aan het ansjovis-uimengsel en bak 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.

combinatietip:

Lekker met gegrilde kipfilethaasjes en gevulde pasta (bijv. medaglioni basilicum & pijnboompitten, schaal 250 g, koelvers). Het gerecht is dan niet meer gluten- en lactosevrij.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 250 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Broccoli-ansjovisschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­li-an­sjo­vis­scho­tel

1
1
  • 500 g broccoli

Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in plakjes. Kook 4 min. in water met zout. Giet af en laat goed uitlekken.

2
2
  • 25 g ansjovisfilets in olijfolie

Verhit ondertussen de ansjovis en 1 el olie uit het blikje op laag vuur in een hapjes pan en druk de ansjovis met een houten lepel in kleine stukjes.

3
3
  • 300 g gesneden uien
  • 2 tenen knoflook

Voeg de uien toe en bak 5 min. op middel hoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4

Voeg de broccoli en knoflook toe aan het ansjovis-uimengsel en bak 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.

combinatietip:

Lekker met gegrilde kipfilethaasjes en gevulde pasta (bijv. medaglioni basilicum & pijnboompitten, schaal 250 g, koelvers). Het gerecht is dan niet meer gluten- en lactosevrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.