Ge­roos­ter­de cour­get­te & sja­lot met tijm en ore­ga­no

Met een paar verschillende kruiden geef je alledaagse groenten een verrassende draai. Zo simpel kan lekker zijn.

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Met een paar verschillende kruiden geef je alledaagse groenten een verrassende draai. Zo simpel kan lekker zijn. 4 personen
3 7

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de grotere sjalotten. Ris de blaadjes van de tijm en oregano uit het bakje Italiaanse kruidenmix. Snijd de knoflook fijn. Meng de sjalotten, tijm, de helft van de oregano, de knoflook, 2 el azijn en de olie op een met bakpapier beklede bakplaat en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster ca. 25 min. in het midden van de oven. Schep regelmatig om.
  2. Halveer ondertussen de courgettes in de lengte. Halveer de helften nogmaals in de lengte en snijd in stukken van 4 cm. Voeg de laatste 10 min. de courgette toe aan de sjalotten in de oven en schep om. Neem de bakplaat uit de oven en breng de groenten op smaak met de rest van de azijn, peper en eventueel zout. Garneer met de rest van de oregano.

combinatietip:

Lekker met gebakken zalm en krieltjes met salie en rozemarijn (uit het bakje Italiaanse kruidenmix). Het gerecht is dan niet meer veganistisch.

Tip:

In de winkel zijn oregano en tijm ook verkrijgbaar als plantjes.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 185 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 5 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde courgette & sjalot met tijm en oregano

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de cour­get­te & sja­lot met tijm en ore­ga­no

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 400 g sjalotten
  • 20 g Italiaanse kruidenmix
  • 2 tenen knoflook

Halveer de grotere sjalotten. Ris de blaadjes van de tijm en oregano uit het bakje Italiaanse kruidenmix. Snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 2 el wittewijnazijn
  • 3 el olijfolie

Meng de sjalotten, tijm, de helft van de oregano, de knoflook, de azijn en de olie op een met bakpapier beklede bakplaat en schep om.

4
4

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster ca. 25 min. in het midden van de oven. Schep regelmatig om.

5
5
  • 2 courgettes

Halveer ondertussen de courgettes in de lengte. Halveer de helften nogmaals in de lengte en snijd in stukken van 4 cm.

6
6

Voeg de laatste 10 min. de courgette toe aan de sjalotten in de oven en schep om.

7
7
  • 1 el witte wijnazijn

Neem de bakplaat uit de oven en breng de groenten op smaak met de azijn, wat peper en eventueel zout. Garneer met de rest van de oregano.

combinatietip:

Lekker met gebakken zalm en krieltjes met salie en rozemarijn (uit het bakje Italiaanse kruidenmix). Het gerecht is dan niet meer veganistisch.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.