Fu­sil­li met krui­di­ge kip­braad­worst en ra­ta­touil­le uit de oven

Door de groenten te roosteren, krijgt de ratatouille een extra intense smaak.

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Door de groenten te roosteren, krijgt de ratatouille een extra intense smaak. 4 personen
3 10

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aubergines, snijd elke aubergine in de lengte in kwarten en snijd het vruchtvlees in plakjes. Pel de uien en snijd in dunne partjes. Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd in stukjes van 2 cm. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met de kruiden, peper en eventueel zout. Rooster de groenten in ca. 25 min. gaar.
  2. Breng ondertussen een ruime pan met water aan de kook. Voeg als het water kookt de fusilli en wat zout toe en kook in 9 min. beetgaar.
  3. Snijd ondertussen het vel van de kipsaucijzen. Verhit een hapjespan met antiaanbaklaag en doe het kippenvlees in de pan. Druk het met een houten lepel tot kleine stukjes en bak het in 4 min. goudbruin en gaar. Voeg de passata toe en verwarm 4 min.
  4. Giet de pasta af en schep de fusilli in de hapjespan. Roer door de saus en verdeel over de borden. Verdeel de ratatouille erover.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Moncaro Sangiovese.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 700 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Fusilli met kruidige kipbraadworst en ratatouille uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fu­sil­li met krui­di­ge kip­braad­worst en ra­ta­touil­le uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 aubergines
  • 2 rode uien

Was de aubergines, snijd elke aubergine in de lengte in kwarten en snijd het vruchtvlees in plakjes. Pel de uien en snijd in dunne partjes.

3
3
  • 2 rode paprika's

Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd in stukjes van 2 cm.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4
  • 6 el (olijf)olie
  • 4 tl Provençaalse kruiden

Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met de kruiden, peper en eventueel zout.

5
5

Rooster de groenten in ca. 25 min. gaar.

6
6
  • 300 g fusilli

Breng ondertussen een ruime pan met water aan de kook. Voeg als het water kookt de fusilli en wat zout toe en kook in 9 min. beetgaar.

7
7
  • 4 kipbraadworsten

Snijd ondertussen het vel van de kipsaucijzen. Verhit een hapjespan met antiaanbaklaag en doe het kippenvlees in de pan.

8
8
  • 540 g passata

Druk het met een houten lepel tot kleine stukjes en bak het in 4 min. goudbruin en gaar. Voeg de passata toe en verwarm 4 min.

9
9

Giet de pasta af en schep de fusilli in de hapjespan. Roer door de saus en verdeel over de borden. Verdeel de ratatouille erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.