Pit­ti­ge kip­spies­jes met zoe­te chut­ney en as­per­ge-rijst­sa­la­de

Een smaakexplosie waarbij fris, pittig, zoet en zout om voorrang strijden.

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een smaakexplosie waarbij fris, pittig, zoet en zout om voorrang strijden. 4 personen
4 23

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg de rijst toe en kook afgedekt op laag vuur in 15 min. gaar. Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de groene asperges en snijd ze in schuine stukken van 3 cm. Voeg de laatste 3 min. toe aan de rijst. Giet af, verdeel over een lage schaal en laat afkoelen. Roer af en toe door om het afkoelen te versnellen.
  2. Snijd ondertussen de kip in stukjes van 2 cm. Schep ze om met 1½ el olie, de currypoeder en peper en eventueel zout. Rijg er 8 spiesen van. Verhit de grillpan en gril de kip in ca. 10 min. gaar. Keer regelmatig.
  3. Was ondertussen de komkommer, halveer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommerhelften in schuine plakjes. Maak de uien schoon en snijd fijn. Snijd de blaadjes van de munt fijn. Rasp de groene schil van 1 limoen met een fijne rasp of zesteur en pers de vrucht uit. Snijd de andere limoen in 4 parten.
  4. Schep de komkommer, ui, munt, het limoenrasp en –sap, de rest van de olie en peper en eventueel zout door de rijst met asperges. Serveer de rijstsalade met de kipspiesjes, de mangochutney en limoenpartjes.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Mesta Organic tempranillo.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 345 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Pittige kipspiesjes met zoete chutney en asperge-rijstsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge kip­spies­jes met zoe­te chut­ney en as­per­ge-rijst­sa­la­de

1
1
  • 300 g wilde en witte rijst

Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg de rijst toe en kook afgedekt op laag vuur in 15 min. gaar.

2
2
  • 350 g groene asperges

Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de groene asperges en snijd ze in schuine stukken van 3 cm. Voeg de laatste 3 min. toe aan de rijst.

3
3

Giet af, verdeel over een lage schaal en laat afkoelen. Roer af en toe door om het afkoelen te versnellen.

4
4
  • 400 g kipfilets
  • 1½ (olijf)olie
  • 4 tl hot currypoeder

Snijd ondertussen de kip in stukjes van 2 cm. Schep ze om met de olie, currypoeder en peper en eventueel zout. Rijg er 8 spiesen van.

5
5

Verhit de grillpan en gril de kip in ca. 10 min. gaar. Keer regelmatig.

6
6
  • 1 komkommer

Was ondertussen de komkommer, halveer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommerhelften in schuine plakjes.

7
7
  • 2 rode uien
  • 15 g munt

Maak de uien schoon en snijd fijn. Snijd de blaadjes van de munt fijn.

8
8
  • 2 limoenen

Rasp de groene schil van 1 limoen met een fijne rasp of zesteur en pers de vrucht uit. Snijd de andere limoen in 4 parten.

9
9
  • 2 (olijf)olie

Schep de komkommer, ui, munt, het limoenrasp en –sap, de rest van de olie en peper en eventueel zout door de rijst met asperges.

10
10

Serveer de rijstsalade met de kipspiesjes, de mangochutney en limoenpartjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.