La­sag­ne met gei­ten­kaas­ri­cot­ta en cour­get­te

Met het knapperige van de groenten en het romige van twee soorten kaas.

(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met het knapperige van de groenten en het romige van twee soorten kaas. 4 personen
3 40

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Verhit de olie in een koekenpan en bak de soepgroenten 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Rasp ondertussen de courgettes grof met de rasp en doe in een bolzeef. Druk met de achterkant van een lepel het vocht eruit. Meng met de ricotta en de helft van de geitenkaas, peper en eventueel zout.
  3. Schenk van de pastasaus over de bodem van de ovenschaal en bestrooi met de helft van de soepgroenten. Dek af met ¼ van de lasagnevellen en verdeel de helft van het courgettemengsel erover. Dek af met ¼ van de lasagnevellen en schenk van de saus en de rest van de soepgroenten erover. Dek af met ¼ van de lasagnevellen en verdeel de rest van het courgettemengsel erover. Eindig met de rest van de lasagnevellen en schenk de rest van de saus erover. Verdeel de cherrytomaten erover en bestrooi met de rest van de kaas.
  4. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.

bereidingstip:

Je kunt de lasagne een dag van tevoren bereiden; volg de receptuur tot het mengen van de kazen. Bewaar afgedekt met aluminiumfolie in de koelkast.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Calatrasi & Micciche Grillo.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 660 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Lasagne met geitenkaasricotta en courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne met gei­ten­kaas­ri­cot­ta en cour­get­te

1
1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
2
  • 1 el (olijf)olie
  • 150 g tuinkruiden soepgroente

Verhit de olie in een koekenpan en bak de soepgroenten 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 2 courgettes

Rasp ondertussen de courgettes grof met de rasp en doe in een bolzeef. Druk met de achterkant van een lepel het vocht eruit.

4
4
  • 250 g ricotta
  • 75 g geraspte geitenkaas

Meng met de ricotta en de geitenkaas, peper en eventueel zout.

5
5
  • 390 g pastasaus basis kappertjes en oregano

Schenk van de pastasaus over de bodem van de ovenschaal en bestrooi met de helft van de soepgroenten.

6
6
  • 250 g verse lasagnebladen

Dek af met ¼ van de lasagnevellen en verdeel de helft van het courgettemengsel erover.

7
7

Dek af met ¼ van de lasagnevellen en schenk van de saus en de rest van de soepgroenten erover.

8
8

Dek af met ¼ van de lasagnevellen en verdeel de rest van het courgettemengsel erover.

9
9
  • 75 g geraspte geitenkaas
  • 250 g cherrytomaten

Eindig met de rest van de lasagnevellen en schenk de rest van de saus erover. Verdeel de cherrytomaten erover en bestrooi met de rest van de kaas.

10
10

Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.

bereidingstip:

Je kunt de lasagne een dag van tevoren bereiden; volg de receptuur tot het mengen van de kazen. Bewaar afgedekt met aluminiumfolie in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.