Kar­bo­na­de met ci­troensnij­bo­nen en ro­de aard­ap­pel

De mosterd geeft net dat lekkere scherpe randje aan het gegrilde vlees.

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De mosterd geeft net dat lekkere scherpe randje aan het gegrilde vlees. 4 personen
3 10

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de aardappelen goed schoon en snijd in de lengte in parten. Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg de aardappelen en wat zout toe en kook in 20 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Breng ondertussen nog een pan water aan de kook. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd in stukken van 3 cm. Voeg samen met wat zout toe aan het kokende water en kook in 6 min. beetgaar.
  3. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Bestrooi de karbonades met peper en zout. Leg de karbonades in de grillpan en gril 4 min. Bestrijk ondertussen de bovenkant met een dun laagje mosterd. Keer en gril nog 4 min.
  4. Maak ondertussen de sjalotten schoon en snijd fijn. Boen de gele schil van de citroen schoon, rasp deze met een fijne rasp of zesteur en snijd de vrucht in partjes.
  5. Giet de snijbonen af in een vergiet en laat uitlekken. Verhit ondertussen de boter in de pan van de snijbonen en fruit de sjalot 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de snijbonen toe en verwarm al omscheppend 1 min. mee. Neem de pan van het vuur en schep het citroenrasp erdoor.
  6. Schep de tuinkers door de aardappelen. Serveer de aardappelen en snijbonen bij de karbonades. Knijp naar smaak een partje citroen boven de karbonades uit. Lekker met een schepje mayonaise bij de aardappeltjes.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Mesta Organic Tempranillo.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 17 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Karbonade met citroensnijbonen en rode aardappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kar­bo­na­de met ci­troensnij­bo­nen en ro­de aard­ap­pel

1
1
  • 1 kg roodschillige aardappel

Boen de aardappelen goed schoon en snijd in de lengte in parten.

2
2

Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg de aardappelen en wat zout toe en kook in 20 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

3
3
  • 800 g ongesneden snijbonen

Breng ondertussen nog een pan water aan de kook. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd in stukken van 3 cm.

4
4

Voeg samen met wat zout toe aan het kokende water en kook in 6 min. beetgaar.

5
5
  • 720 g scharrelschouderkarbonades

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Bestrooi de karbonades met peper en zout. Leg de karbonades in de grillpan en gril 4 min.

6
6
  • 2 el mosterd
  • 2 sjalotten

Bestrijk ondertussen de bovenkant met een dun laagje mosterd. Keer en gril nog 4 min. Maak ondertussen de sjalotten schoon en snijd fijn.

7
7
  • 1 citroen

Boen de gele schil van de citroen schoon, rasp deze met een fijne rasp of zesteur en snijd de vrucht in partjes.

8
8
  • 30 g boter

Giet de snijbonen af in een vergiet en laat uitlekken. Verhit ondertussen de boter in de pan van de snijbonen en fruit de sjalot 2 min. op middelhoog vuur.

9
9

Voeg de snijbonen toe en verwarm al omscheppend 1 min. mee. Neem de pan van het vuur en schep het citroenrasp erdoor.

10
10
  • 1 bakje tuinkers

Schep de tuinkers door de aardappelen. Serveer de aardappelen en snijbonen bij de karbonades.

11
11

Knijp naar smaak een partje citroen boven de karbonades uit. Lekker met een schepje mayonaise bij de aardappeltjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.