Zee­wier­sa­la­de met ge­bak­ken tofu

In Japan serveren ze zeewiersalade vaak bij visgerechten. Deze combinatie met knapperige tofu in een sesamkorstje is misschien nog wel lekkerder.

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans voorgerecht In Japan serveren ze zeewiersalade vaak bij visgerechten. Deze combinatie met knapperige tofu in een sesamkorstje is misschien nog wel lekkerder. 4 personen
4 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vochtige theedoek

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de tofu uitlekken. Leg een schone theedoek op een bord. Leg de tofu hierop en vouw de randen van de doek over de tofu. Zet een zware pan (of iets anders zwaars) op de tofu en laat 30 min. staan, zodat er zo veel mogelijk vocht uitkomt.
  2. Schil en rasp de gember en meng met twee derde van de ketjap. Breng op maak met peper en eventueel zout. Snijd de tofu in de breedte in plakken van 1 cm. Doe met de marinade in een brede kom. Laat 15 min. marineren. Week ondertussen het gedroogde zeewier 10 min. in ruim koud water.
  3. Snijd de komkommer in stukken van 5 cm. Snijd vervolgens in dunne plakjes van een ½ cm en in dunne reepjes (julienne). Verwijder het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen en snijd in dunne ringetjes. Pers de limoen uit. Snijd de bosui in ringetjes.
  4. Laat het zeewier uitlekken en knijp het vocht eruit. Meng in een schaal met de zeewiersalade, peper, komkommer, bosui, de helft van de olie en het limoensap. Meng het gewone en zwarte sesamzaad op een bord en wentel een voor een de plakken gemarineerde tofu erdoor. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de tofu in 6 min. op middelhoog vuur goudbruin. Verdeel de salade over de borden en verdeel de gebakken tofu erover. Schraap de gebakken sesamzaadjes uit de pan en strooi over de salade. Besprenkel met de rest van de ketjap.

combinatietip:

Lekker met kroepoek. Het gerecht is dan niet meer vegetarisch.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.745 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid

Zeewiersalade met gebakken tofu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zee­wier­sa­la­de met ge­bak­ken tofu

1
1
  • 375 g tofu

Laat de tofu uitlekken. Leg een schone theedoek op een bord. Leg de tofu hierop en vouw de randen van de doek over de tofu.

2
2

Zet een zware pan (of iets anders zwaars) op de tofu en laat 30 min. staan, zodat er zo veel mogelijk vocht uitkomt.

3
3
  • 3 cm verse gember
  • 4 el ketjap manis

Schil en rasp de gember en meng met de ketjap. Breng op maak met peper en eventueel zout.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

4
4

Snijd de tofu in de breedte in plakken van 1 cm. Doe met de marinade in een brede kom. Laat 15 min. marineren.

5
5
  • 20 g gedroogd zeewier

Week ondertussen het gedroogde zeewier 10 min. in ruim koud water.

6
6
  • 1 komkommer

Snijd de komkommer in stukken van 5 cm. Snijd vervolgens in dunne plakjes van een ½ cm en in dunne reepjes (julienne).

Julienne snijden

Instructievideo

00:42 min.

7
7
  • 1 rode peper

Verwijder het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen en snijd in dunne ringetjes.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

8
8
  • 1 limoen
  • 2 bosuitjes

Pers de limoen uit. Snijd de bosui in ringetjes.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

9
9
  • 125 g zeewiersalade
  • 2 el sesamolie

Laat het zeewier uitlekken en knijp het vocht eruit. Meng in een schaal met de zeewiersalade, peper, komkommer, bosui, olie en het limoensap.

10
10
  • 20 g sesamzaad
  • 20 g zwart sesamzaad

Meng het gewone en zwarte sesamzaad op een bord en wentel een voor een de plakken gemarineerde tofu erdoor.

11
11
  • 2 el sesamolie

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de tofu in 6 min. op middelhoog vuur goudbruin.

12
12

Verdeel de salade over de borden en verdeel de gebakken tofu erover.

13
13
  • 2 el ketjap manis

Schraap de gebakken sesamzaadjes uit de pan en strooi over de salade. Besprenkel met de ketjap.

combinatietip:

Lekker met kroepoek. Het gerecht is dan niet meer vegetarisch.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.