Pul­led beef-car­ni­tas met sal­sa en avo­ca­do­pu­ree

Superzacht rundvlees in een Mexicaans stoofpotje: daar wil je wel een paar uur op wachten.

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Superzacht rundvlees in een Mexicaans stoofpotje: daar wil je wel een paar uur op wachten. 6 personen
3 30

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • dunschiller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ontdooi het vlees, laat op kamertemperatuur komen en snijd in plakken van 2 cm. Verhit 2 el olijfolie in een pan met dikke bodem en bak het vlees in delen op hoog vuur 4 min. Keer halverwege.
  2. Snijd ondertussen 5 cm van de stelen van de koriander, bewaar de rest voor garnering. Houd een ½ teen knoflook achter en doe de rest, samen met de korianderstelen, 350 g tomaten en 2 uien in de keukenmachine. Maal fijn.
  3. Neem het vlees uit de pan. Doe de tomatensaus, komijn, kaneel en oregano in de pan en bak 2 min. op middelhoog vuur. Leg het vlees op de saus en schenk het bier en water erover. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 2 uur zachtjes stoven. Neem na 2 uur het vlees uit de pan en laat de saus in ca. 30 min. inkoken. Trek ondertussen het vlees met 2 vorken in kleine stukjes uit elkaar en doe de pulled beef terug in de pan. Kook verder in tot het vocht bijna helemaal verdampt is en er een dikke saus overblijft. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Pers ondertussen de limoenen uit. Schil de winterpeen en schaaf met een dunschiller in lange linten. Meng de peenlinten met 1 el olie en gerookte-paprikapoeder. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd 350 g tomaten en de laatste ui in kleine blokjes. Meng met 2 el limoensap en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de achtergehouden knoflook fijn. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak het vruchtvlees tot puree en meng met de knoflook en 3 el limoensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Snijd de achtergehouden koriander grof en verdeel over het stoofvlees. Serveer het stoofvlees, de wortelsalade, tomatensalsa en avocadopuree in aparte schaaltjes.

combinatietip:

Lekker met witte rijst of miniwraps.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 140 mg
  • vezels 7 g
Tags

Pulled beef-carnitas met salsa en avocadopuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pul­led beef-car­ni­tas met sal­sa en avo­ca­do­pu­ree

1
1
  • 1 kg sukade rundvlees

Ontdooi het vlees, laat op kamertemperatuur komen en snijd in plakken van 2 cm.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak het vlees in delen op hoog vuur 4 min. Keer halverwege.

3
3
  • 15 g koriander

Snijd ondertussen 5 cm van de stelen van de koriander, bewaar de rest voor garnering.

4
4
  • 2½ teen knoflook
  • 350 g trostomaten
  • 2 rode uien

Doe de knoflook samen met de korianderstelen, tomaten en uien in de keukenmachine. Maal fijn.

5
5
  • 2 tl gemalen komijnzaad (djinten)
  • ½ tl gemalen kaneel
  • 1 el gedroogde oregano

Neem het vlees uit de pan. Doe de tomatensaus, komijn, kaneel en oregano in de pan en bak 2 min. op middelhoog vuur.

6
6
  • ⅓ liter Desperados (bier)
  • 300 ml water

Leg het vlees op de saus en schenk het bier en water erover. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 2 uur zachtjes stoven.

7
7

Neem na 2 uur het vlees uit de pan en laat de saus in ca. 30 min. inkoken.

8
8

Trek ondertussen het vlees met 2 vorken in kleine stukjes uit elkaar en doe de pulled beef terug in de pan.

9
9

Kook verder in tot het vocht bijna helemaal verdampt is en er een dikke saus overblijft. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10
  • 2 limoenen
  • 3 winterpenen

Pers ondertussen de limoenen uit. Schil de winterpeen en schaaf met een dunschiller in lange linten.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

11
11
  • 1 el olijfolie
  • ½ tl gerookte-paprikapoeder hot

Meng de peenlinten met de olie en gerookte-paprikapoeder. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

12
12
  • 350 g trostomaten
  • 1 rode ui

Snijd de tomaten en ui in kleine blokjes. Meng met 2 el limoensap en breng op smaak met peper en eventueel zout.

13
13
  • ½ teen knoflook
  • 2 avocado's

Snijd de knoflook fijn. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

14
14

Prak het vruchtvlees tot puree en meng met de knoflook en 3 el limoensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

15
15

Snijd de achtergehouden koriander grof en verdeel over het stoofvlees.

16
16

Serveer het stoofvlees, de wortelsalade, tomatensalsa en avocadopuree in aparte schaaltjes.

combinatietip:

Lekker met witte rijst of miniwraps.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.