Cour­get­te-abri­ko­zen­ca­ke met ko­kos­room

Hoera: cake als ontbijt! Dat mag best, zeker als je ‘m maakt van groente en gedroogd fruit.

  • ontbijt
  • 12 personen
  • 228 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 30 min. oventijd
(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt Hoera: cake als ontbijt! Dat mag best, zeker als je ‘m maakt van groente en gedroogd fruit. 12 personen
4 11

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • brownievorm (28 x 18 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Zet het blikje kokosmelk in de koelkast tot gebruik.
  2. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de courgette in grove stukken en doe in de keukenmachine. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Voeg met het amandelmeel, boekweitmeel, de ahornsiroop, olie en het zout toe aan de courgette. Meng tot een samenhangend geheel. Doe het courgettemengsel in een kom, voeg de baking soda toe en pers 1 el citroensap erboven totdat de poeder gaat bruisen. Schep het citroenrasp door het mengsel en schep om. Laat 5 min. staan.
  3. Snijd ondertussen 10 abrikozen in kleine stukjes en schep door het beslag. Snijd de rest van de abrikozen zo fijn mogelijk. Vet de bakvorm in met de olie en schep het beslag erin. Bak de cake in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat in ca. 1 uur helemaal afkoelen.
  4. Neem vlak voor het serveren de kokosmelk uit de koelkast en maak het blikje open. Prik in de hard geworden kokoscrème en giet het vocht onderin het blikje af. Schep de kokoscrème in een kom en klop kort luchtig.
  5. Verdeel de kokos dun over de afgekoelde cake en verdeel de fijngesneden abrikozen erover.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 228 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 173 mg
  • vezels 2 g
Tags

Courgette-abrikozencake met kokosroom

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te-abri­ko­zen­ca­ke met ko­kos­room

1
1
  • 400 g kokosmelk

Verwarm de oven voor op 180 °C. Zet het blikje kokosmelk in de koelkast tot gebruik.

2
2
  • 1 citroen
  • 1 courgette

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de courgette in grove stukken en doe in de keukenmachine.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

3
3
  • 1 vanillestokje

Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit.

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo

00:48 min.

4
4
  • 100 g amandelmeel
  • 150 g boekweitmeel
  • 4 el ahornsiroop
  • 2 el olijfolie
  • ½ tl zout

Voeg met het amandelmeel, boekweitmeel, de ahornsiroop, olie en het zout toe aan de courgette. Meng tot een samenhangend geheel.

5
5
  • 1 tl baking soda

Doe het courgettemengsel in een kom, voeg de baking soda toe en pers 1 el citroensap erboven totdat de poeder gaat bruisen.

6
6

Schep het citroenrasp door het mengsel en schep om. Laat 5 min. staan.

7
7
  • 12 gedroogde abrikozen

Snijd ondertussen 10 abrikozen in kleine stukjes en schep door het beslag. Snijd de rest van de abrikozen zo fijn mogelijk.

8
8
  • 1 el olijfolie

Vet de bakvorm in met de olie en schep het beslag erin.

9
9

Bak de cake in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat in ca. 1 uur helemaal afkoelen.

10
10

Neem vlak voor het serveren de kokosmelk uit de koelkast en maak het blikje open.

11
11

Prik in de hard geworden kokoscrème en giet het vocht onderin het blikje af.

12
12

Schep de kokoscrème in een kom en klop kort luchtig.

13
13

Verdeel de kokos dun over de afgekoelde cake en verdeel de fijngesneden abrikozen erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.