Em­pan­a­das met kip en abri­ko­zen

Oké, het is even werk, maar dan heb je ook superhapjes. Om iedereen bij de borrel mee te verrassen.

  • borrelhapje
  • 16 stuks
  • 225 kcal voedingswaarden
    • 1 uur bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
    • 25 min. oventijd
(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans borrelhapje Oké, het is even werk, maar dan heb je ook superhapjes. Om iedereen bij de borrel mee te verrassen. 16 stuks
3 4

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • vershoudfolie
  • deegroller
  • uitsteekvorm (∅ 10 cm)
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de boter in stukjes. Maal de boter in de keukenmachine met de bloem, roomkaas, azijn, bakpoeder, het water en zout tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en druk plat. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
  2. Snijd de kipfiletblokjes in stukjes van 1 cm. Snipper de ui. Snijd de abrikozen in reepjes. Snijd de peterselie fijn. Hak de amandelen in stukjes.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de kipstukjes en ui 3 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Vul het lege blikje van de tomatenpuree met water en voeg toe. Verkruimel de bouillontablet erboven en roer tot een glad mengsel. Warm nog 1 min. door. Doe het mengsel in een kom en meng er de abrikozen, amandelen, peterselie en kaneel door. Laat deze kip-abrikoosvulling in 30 min. afkoelen.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een lap van 3 mm dik. Steek er met de metalen ring rondjes uit van ∅ 10 cm. Kneed een bal van het overgebleven deeg, rol uit tot een lap van 3 mm dik en steek er opnieuw rondjes uit. Herhaal tot je 16 deegrondjes hebt. Rol elk deegrondje uit tot ∅ 12 cm. Schep in het midden van elk rondje 1 el kip-abrikoosvulling.
  5. Bestrijk de deegranden met wat water en vouw de rondjes over de vulling dicht tot een halve maan. Druk de deegranden met een vork op elkaar. Leg de empanadas naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk hier de empanadas mee. Bak de empanadas in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin. Serveer ze warm of koud.

combinatietip:

Lekker met tomatensalsa.

video

Deeg ma­ken

Instructievideo - 01:24 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 195 mg
  • vezels 2 g
Tags

Empanadas met kip en abrikozen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Em­pan­a­das met kip en abri­ko­zen

1
1
  • 150 g boter

Snijd de boter in stukjes.

Deeg maken

Instructievideo

01:24 min.

2
2
  • 285 g bloem
  • 130 g roomkaas
  • 1½ el azijn
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el koud water
  • 1 tl zout

Maal de boter in de keukenmachine met de bloem, roomkaas, azijn, bakpoeder, het water en zout tot een samenhangend deeg.

3
3

Wikkel het deeg in vershoudfolie en druk plat. Laat 1 uur rusten in de koelkast.

4
4
  • 330 g kipfiletblokjes
  • 1 ui
  • 8 gedroogde abrikozen

Snijd de kipfiletblokjes in stukjes van 1 cm. Snipper de ui. Snijd de abrikozen in reepjes.

5
5
  • 10 g platte peterselie
  • 30 g amandelen

Snijd de peterselie fijn. Hak de amandelen in stukjes

6
6
  • 1 el olie
  • 70 g tomatenpuree

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipstukjes en ui 3 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee.

7
7
  • ½ kippenbouillontablet

Vul het lege blikje van de tomatenpuree met water en voeg toe. Verkruimel de bouillontablet erboven en roer tot een glad mengsel. Warm nog 1 min. door.

8
8
  • ½ tl gemalen kaneel

Doe het mengsel in een kom en meng er de abrikozen, amandelen, peterselie en kaneel door. Laat deze kip-abrikoosvulling in 30 min. afkoelen.

9
9
  • 1 bloem om te bestuiven

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een lap van 3 mm dik.

10
10

Steek er met de metalen ring rondjes uit van ∅ 10 cm.

11
11

Kneed een bal van het overgebleven deeg, rol uit tot een lap van 3 mm dik en steek er opnieuw rondjes uit. Herhaal tot je 16 deegrondjes hebt.

12
12

Rol elk deegrondje uit tot ∅ 12 cm. Schep in het midden van elk rondje 1 el kip-abrikoosvulling.

13
13

Bestrijk de deegranden met wat water en vouw de rondjes over de vulling dicht tot een halve maan. Druk de deegranden met een vork op elkaar.

14
14
  • 1 ei

Leg de empanadas naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk hier de empanadas mee.

15
15

Bak de empanadas in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin. Serveer ze warm of koud.

combinatietip:

Lekker met tomatensalsa.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.