Krui­di­ge kip­pen­vleu­gels met wor­tel-ro­de­kool­sa­la­de

Dat is handig: de kip, aardappelen en uien garen tegelijk in de oven.

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Dat is handig: de kip, aardappelen en uien garen tegelijk in de oven. 4 personen
3 8

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze met schil in stukken van 2 cm. Maak de uien schoon en snijd in halve ringen. Verdeel de aardappel, ui en kippenvleugels over een met bakpapier beklede bakplaat. Schep om met de olie, ras el hanout, peper en zout. Rooster in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
  2. Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Maak de peultjes schoon en doe ze, als het water kookt, in de pan. Kook ze in 3 min. beetgaar, dan zijn ze nog knapperig. Giet af in het vergiet en spoel onder koud stromend water om verder garen tegen te gaan. Snijd de abrikozen in stukjes. Hak de amandelen grof.
  3. Meng voor de salade de peultjes, rodekool en peen met de dressing. Garneer met de abrikozen en amandelen en serveer met de kip en geroosterde aardappelen.

variatietip:

*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel. Gebruik in plaats daarvan 100 ml balsamicodressing met 1 el cranberry granaatappel halvajam.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Aliwen Pinot Noir Reserva.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 860 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 345 mg
  • vezels 17 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Kruidige kippenvleugels met wortel-rodekoolsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­di­ge kip­pen­vleu­gels met wor­tel-ro­de­kool­sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 2 rode uien

Boen de aardappelen schoon en snijd ze met schil in stukken van 2 cm. Maak de uien schoon en snijd in halve ringen.

3
3
  • 720 g scharrel kippenvleugels

Verdeel de aardappel, ui en kippenvleugels over een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4
  • 2 el (olijf)olie
  • 1½ el ras el hanout

Schep om met de olie, ras el hanout, peper en zout. Rooster in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

5
5
  • 200 g peultjes

Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Maak de peultjes schoon en doe ze, als het water kookt, in de pan. Kook ze in 3 min. beetgaar, dan zijn ze nog knapperig.

6
6

Giet af in het vergiet en spoel onder koud stromend water om verder garen tegen te gaan.

7
7
  • 3 gedroogde abrikozen zonder pit
  • 40 g amandelen

Snijd de abrikozen in stukjes. Hak de amandelen grof.

8
8
  • 300 g rodekool
  • 150 g peen julienne
  • 140 g granaatappel vinaigrette*

Meng voor de salade de peultjes, rodekool en peen met de dressing. Garneer met de abrikozen en amandelen en serveer met de kip en geroosterde aardappelen.

variatietip:

*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel. Gebruik in plaats daarvan 100 ml balsamicodressing met 1 el cranberry granaatappel halvajam.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.