Are­pas met smo­key kip, cho­ri­zo en ched­dar

Knapperige maisbroodjes, gevuld met zachte kaas en pittige worst. Het heerlijke rokerige van de pulled chicken maakt de smaakexplosie compleet.

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
zuid-amerikaans hoofdgerecht Knapperige maisbroodjes, gevuld met zachte kaas en pittige worst. Het heerlijke rokerige van de pulled chicken maakt de smaakexplosie compleet. 4 personen
3 8

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een steelpan met water en zout aan de kook en doe de kipfilets erin. Houd het water 20 min. tegen de kook aan. Neem de kip uit het water. Doe ondertussen het maismeel met het zout in een kom. Voeg al roerend het water toe en kneed snel tot een deeg. Verdeel het deeg in zoveel gelijke porties als je nodig hebt en vorm er balletjes van. Reken 2 broodjes per persoon. Rol de balletjes met een deegroller of fles uit tot een ½ cm dikte.
  2. Rasp de cheddar en snijd de jalapeñopeper in ringetjes. Bak 4 broodjes per keer in een koekenpan met 1 el olie op middelhoog vuur, of gebruik 2 koekenpannen tegelijk. Bak de maisbroodjes 10 min. Keer regelmatig.
  3. Trek ondertussen de gare kipfilet met 2 vorken in draadjes uit elkaar en meng met de barbecuesaus. Snijd de arepa’s open als een envelopje. Verdeel de cheddar, peperringetjes, kip, chorizo, gedroogde tomaatjes en koriander erover en serveer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 775 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.260 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid

Arepas met smokey kip, chorizo en cheddar

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Are­pas met smo­key kip, cho­ri­zo en ched­dar

1
1
  • 300 g kipfilet

Breng een steelpan met water en zout aan de kook en doe de kipfilets erin. Houd het water 20 min. tegen de kook aan. Neem de kip uit het water.

2
2
  • 330 g voorgekookt maismeel (Pan)
  • 1 tl zout
  • 500 ml water

Doe ondertussen het maismeel met het zout in een kom. Voeg al roerend het water toe en kneed snel tot een deeg.

3
3

Verdeel het deeg in zoveel gelijke porties als je nodig hebt en vorm er balletjes van. Reken 2 broodjes per persoon.

4
4

Rol de balletjes met een deegroller of fles uit tot een ½ cm dikte.

5
5
  • 150 g cheddar Tophat 48+
  • 1 jalapeñopeper

Rasp de cheddar en snijd de jalapeñopeper in ringetjes.

6
6
  • 2 el zonnebloemolie

Bak 4 broodjes per keer in een koekenpan met 1 el olie op middelhoog vuur, of gebruik 2 koekenpannen tegelijk.

7
7

Bak de maisbroodjes 10 min. Keer regelmatig.

8
8
  • 4 el barbecuesaus

Trek ondertussen de gare kipfilet met 2 vorken in draadjes uit elkaar en meng met de barbecuesaus.

9
9
  • 100 g chorizo pamplona
  • 160 g gedroogde tomaten
  • 10 g koriander

Snijd de arepa’s open als een envelopje. Verdeel de cheddar, peperringetjes, kip, chorizo, gedroogde tomaatjes en koriander erover en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.