Rijk­ge­vul­de maal­tijd­sa­la­de ni­çoi­se met to­nijn en lin­zen

Boordevol smaken: zilte tonijn, frisse olijven met citroen en zoete rode ui.

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Boordevol smaken: zilte tonijn, frisse olijven met citroen en zoete rode ui. 4 personen
3 28

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan met water aan de kook. Doe, zodra het water kookt, de sperziebonen in de pan. Kook ze in 5 min. beetgaar. Giet af in het vergiet, spoel onder koud stromend water om verder garen tegen te gaan en verdeel over een lage schaal.
  2. Laat ondertussen de linzen, tonijn en olijven apart van elkaar uitlekken. Halveer de cherrytomaten. Maak de ui schoon, snijd in dunne partjes en giet er kokend water over om de smaak iets te verzachten.
  3. Klop de olie, azijn en mosterd met een garde tot een vinaigrette. Meng de linzen, cherrytomaat, ui, veldsla en vinaigrette door de sperziebonen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de tonijn erover en garneer met de olijven.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Slurp! rosé.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.010 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Rijkgevulde maaltijdsalade niçoise met tonijn en linzen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijk­ge­vul­de maal­tijd­sa­la­de ni­çoi­se met to­nijn en lin­zen

1
1
  • 500 g gebroken sperziebonen

Breng een pan met water aan de kook. Doe, zodra het water kookt, de sperziebonen in de pan. Kook ze in 5 min. beetgaar.

2
2

Giet af in het vergiet, spoel onder koud stromend water om verder garen tegen te gaan en verdeel over een lage schaal.

3
3
  • 620 g linzen
  • 320 g tonijn
  • 200 g groene olijven gevuld met citroen
  • 250 g cherrytomaten

Laat ondertussen de linzen, tonijn en olijven apart van elkaar uitlekken. Halveer de cherrytomaten.

4
4
  • 2 rode uien

Maak de ui schoon, snijd in dunne partjes en giet er kokend water over om de smaak iets te verzachten.

5
5
  • 6 el (olijf)olie
  • 2 el azijn
  • 2 tl mosterd

Klop de olie, azijn en mosterd met een garde tot een vinaigrette.

6
6
  • 75 g veldsla

Meng de linzen, cherrytomaat, ui, veldsla en vinaigrette door de sperziebonen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Verdeel de tonijn erover en garneer met de olijven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.