Are­pas ge­vuld met pit­tig draad­jes­vlees en ui

Arepas zijn in de koekenpan gebakken maïsbroodjes, die je zowel hartig als met een zoete vulling kunt eten. Wij vullen ze met een kruidig-pittige vleesvulling.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 905 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 4 uur oventijd
(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
zuid-amerikaans hoofdgerecht Arepas zijn in de koekenpan gebakken maïsbroodjes, die je zowel hartig als met een zoete vulling kunt eten. Wij vullen ze met een kruidig-pittige vleesvulling. 4 personen
3 7

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenvaste braadpan
  • deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de runderriblappen in blokjes van 2 x 2 cm. Bestrooi met de gemalen komijn, paprikapoeder, espressopoeder en eventueel zout. Snijd de uien in halve ringen. Doe 1/3 in een kom. Schenk er het kokende water op en laat 3 min. staan. Giet af en schep om met de azijn. Verwarm de oven voor op 140 °C.
  2. Verhit ondertussen de helft van de olie in een ovenvaste braadpan en fruit de rest van de ui 3 min. op middelhoog vuur. Draai het vuur hoger en voeg het vlees toe. Bak het vlees rondom 4 min. aan. Voeg 3 el sriracha, de tomatenblokjes en 400 ml koud water toe. Doe de deksel op de pan, neem van het vuur en zet ca. 4 uur in het midden van de oven. Neem het vlees uit de oven. Laat zonder deksel op het vuur nog 30 min. sudderen. Duw het vlees met een houten lepel uit elkaar tot draadjes.
  3. Doe het maismeel en zout in een kom. Voeg al roerend het 500 ml koud water toe en kneed snel tot een stevig deeg. Verdeel het deeg in zo veel gelijke porties als je nodig hebt en vorm er balletjes van. Reken 2 broodjes per persoon. Rol de balletjes met een deegroller of fles uit tot een ½ cm dikte. Bak 4 broodjes per keer in een koekenpan met 1 el olie op middelhoog vuur, of gebruik 2 koekenpannen tegelijk. Bak de maisbroodjes 10 min. Keer regelmatig. Rasp ondertussen de cheddar.
  4. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in partjes. Snijd de arepa’s open als een envelopje. Vul met het draadjesvlees, de geraspte cheddar, uiringen en avocado. Besprenkel met wat sriracha.
video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 905 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 81 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 975 mg
  • vezels 10 g
Tags

Arepas gevuld met pittig draadjesvlees en ui

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Are­pas ge­vuld met pit­tig draad­jes­vlees en ui

1
1
  • 500 g runderriblappen
  • 1 tl gemalen komijnzaad (djinten)
  • 2 tl gerookte-paprikapoeder zoet
  • 1 stick espressopoeder

Snijd de runderriblappen in blokjes van 2 x 2 cm. Bestrooi met de gemalen komijn, paprikapoeder, espressopoeder en eventueel zout.

2
2
  • 5 uien
  • 500 ml kokend water
  • 3 el rodewijnazijn

Snijd de uien in halve ringen. Doe 1/3 in een kom. Schenk er het kokende water op en laat 3 min. staan. Giet af en schep om met de azijn.

3
3

Verwarm de oven voor op 140 °C.

4
4
  • 2 el arachideolie

Verhit ondertussen de olie in een ovenvaste braadpan en fruit de rest van de ui 3 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 3 el sriracha hot chilisauce
  • 400 g tomatenblokjes
  • 400 ml koud water

Draai het vuur hoger en voeg het vlees toe. Bak het vlees rondom 4 min. aan. Voeg de sriracha, de tomatenblokjes en het water toe.

6
6

Doe de deksel op de pan, neem van het vuur en zet ca. 4 uur in het midden van de oven.

7
7

Neem het vlees uit de oven. Laat zonder deksel op het vuur nog 30 min. sudderen. Duw het vlees met een houten lepel uit elkaar tot draadjes.

8
8
  • 330 g voorgekookt maismeel (Pan)
  • 1 tl zout
  • 500 ml koud water

Doe het maismeel en zout in een kom. Voeg al roerend het water toe en kneed snel tot een stevig deeg.

9
9

Verdeel het deeg in zo veel gelijke porties als je nodig hebt en vorm er balletjes van. Reken 2 broodjes per persoon.

10
10

Rol de balletjes met een deegroller of fles uit tot een ½ cm dikte.

11
11
  • 2 el arachideolie

Bak 4 broodjes per keer in een koekenpan met 1 el olie op middelhoog vuur, of gebruik 2 koekenpannen tegelijk.

12
12
  • 150 g cheddar

Bak de maisbroodjes 10 min. Keer regelmatig. Rasp ondertussen de cheddar.

13
13
  • 1 avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in partjes.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

14
14
  • 1 el sriracha hot chilisauce

Snijd de arepa’s open als een envelopje. Vul met het draadjesvlees, de geraspte cheddar, uiringen en avocado. Besprenkel met de sriracha.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.