Zee­wier­bur­ger

Pittige types gezocht voor deze heerlijke, Japanse vegaburger. Meer spice? Doe er dan nog wat hete chili- of pepersaus op.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 410 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 20 min. oventijd
(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans hoofdgerecht Pittige types gezocht voor deze heerlijke, Japanse vegaburger. Meer spice? Doe er dan nog wat hete chili- of pepersaus op. 4 personen
3 7

Ingrediënten

Keukenspullen
  • theedoek
  • kom
  • pureestamper
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de tofu uitlekken. Leg hiervoor een schone theedoek op een bord. Leg de tofu erop en vouw de randen van de doek over de tofu. Zet een zware pan (of iets anders zwaars) op de tofu en laat 30 min. staan, zodat er zo veel mogelijk vocht uit komt. Verwarm de oven voor op 220 °C. Prak de tofu met een vork of pureestamper fijn en doe in een kom.
  2. Snijd de gedroogde zeewier fijn en laat in een kommetje met water 10 min. wellen. Giet af en knijp het overtollige vocht eruit. Schil en rasp de gember. Doe samen met het zeewier, ei, de panko, miso en shischimi togarashi bij de tofu. Meng door elkaar en vorm er met vochtige handen burgers van. Leg de burgers op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de burgers ca. 10 min. in het midden van de oven. Keer de burgers, leg de broodjes erbij en bak nog eens ca. 10 min.
  3. Snijd ondertussen de tomaten en augurken in plakken. Meng de ijsbergsla met de mayonaise. Neem de broodjes en burgers uit de oven. Halveer en beleg achtereenvolgens met de ijsbergsla, een burger, tomaat en augurk en dek af met de bovenkant.

combinatietip:

Lekker met harissa (pittige peperpasta) of sriracha (pittige chilisaus, fles).

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid

Zeewierburger

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zee­wier­bur­ger

1
1
  • 375 g tofu naturel

Laat de tofu uitlekken. Leg hiervoor een schone theedoek op een bord. Leg de tofu erop en vouw de randen van de doek over de tofu.

2
2

Zet een zware pan (of iets anders zwaars) op de tofu en laat 30 min. staan, zodat er zo veel mogelijk vocht uit komt.

3
3

Verwarm de oven voor op 220 °C.

4
4

Prak de tofu met een vork of pureestamper fijn en doe in een kom.

5
5
  • 10 g gedroogd zeewier

Snijd de gedroogde zeewier fijn en laat in een kommetje met water 10 min. wellen. Giet af en knijp het overtollige vocht eruit.

6
6
  • 3 cm verse gember
  • 6 el panko
  • 1 ei
  • 2 zakjes miso soup
  • 2 tl shichimi togarashi

Schil en rasp de gember. Doe samen met het zeewier, ei, de panko, miso en shischimi togarashi bij de tofu.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

7
7

Meng door elkaar en vorm er met vochtige handen burgers van. Leg de burgers op een met bakpapier beklede bakplaat.

8
8
  • 4 speltbroodjes

Bak de burgers ca. 10 min. in het midden van de oven. Keer de burgers, leg de broodjes erbij en bak nog eens ca. 10 min.

9
9
  • 2 tomaten
  • 4 augurken
  • 100 g ijsbergsla
  • 4 el wasabimayonaise

Snijd ondertussen de tomaten en augurken in plakken. Meng de ijsbergsla met de mayonaise.

10
10

Neem de broodjes en burgers uit de oven. Halveer en beleg achtereenvolgens met de ijsbergsla, een burger, tomaat en augurk en dek af met de bovenkant.

combinatietip:

Lekker met harissa (pittige peperpasta) of sriracha (pittige chilisaus, fles).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.