Vista­co's met ta­bas­co-to­ma­ten­sal­sa

Knapperige schelpen, gevuld met gefrituurde vis, frisse groenten en pittige saus. Een feestje voor de smaakpapillen.

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Knapperige schelpen, gevuld met gefrituurde vis, frisse groenten en pittige saus. Een feestje voor de smaakpapillen. 4 personen
4 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenthermometer
  • frituurpan of ruime pan
  • garde
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in de (frituur)pan tot 170 °C. Rasp ondertussen de tomaten met een grove rasp. Meng de tabasco en het limoensap door het tomatenrasp en laat staan. Snijd de komkommer in dunne schijfjes. Meng de bloem, gemalen chipotle en het zout in een ruime kom. Roer er met een garde het water en de ijsblokjes door.
  2. Bak de tacoschelpen ca. 5 min. in het midden van de oven. Controleer ondertussen de temperatuur van de olie in de (frituur)pan met de keukenthermometer. Snijd de vis in stukjes van 2 cm. Haal een derde van de vis door het beslag en frituur in 3 min. goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak zo in nog 2 delen de rest van de vis. Neem de tacoschelpen uit de oven.
  3. Verdeel de guacamole, sla en komkommer over de tacoschelpen, schep er wat vis op en besprenkel met de tomatensalsa.

combinatietip:

Lekker met koriander.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 635 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid

Vistaco's met tabasco-tomatensalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vista­co's met ta­bas­co-to­ma­ten­sal­sa

1
1
  • 500 ml arachideolie

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in de (frituur)pan tot 170 °C.

2
2
  • 3 tastytom-trostomaten
  • 1 el tabasco red peppersauce
  • ½ el limoensap

Rasp ondertussen de tomaten met een grove rasp. Meng de tabasco en het limoensap door het tomatenrasp en laat staan.

3
3
  • 3 snackkomkommers

Snijd de komkommer in dunne schijfjes.

4
4
  • 100 g bloem
  • 1 el gemalen chipotle
  • 1 tl zout
  • 200 ml bruisend mineraalwater
  • 3 ijsblokjes

Meng de bloem, gemalen chipotle en het zout in een ruime kom. Roer er met een garde het water en de ijsblokjes door.

5
5
  • 8 tacoschelpen

Bak de tacoschelpen ca. 5 min. in het midden van de oven.

6
6
  • 500 g schelvissen

Controleer de temperatuur van de olie in de (frituur)pan met de keukenthermometer. Snijd ondertussen de vis in stukjes van 2 cm.

7
7

Haal 1/3 van de vis door het beslag en frituur in 3 min. goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.

8
8

Bak zo in nog 2 delen de rest van de vis. Neem de tacoschelpen uit de oven.

9
9
  • 200 g guacamole
  • 200 g romainesla

Verdeel de guacamole, sla en komkommer over de tacoschelpen, schep er wat vis op en besprenkel met de tomatensalsa.

combinatietip:

Lekker met koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.