Zelf­ge­maak­te pit­ti­ge sam­bal

Lekker in Indische gerechten zoals nasi. Maar sambal maakt ook van een gewone snee brood met kaas een lekker pittige variant.

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch bijgerecht Lekker in Indische gerechten zoals nasi. Maar sambal maakt ook van een gewone snee brood met kaas een lekker pittige variant. 1 stuks
5 8

Ingrediënten

1 stuk

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • weckpot (à 500 ml)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de steelaanzet van de pepers, halveer de sjalotten. Doe met de knoflook in de keukenmachine en maal tot een grove pasta. Verwijder de buitenste (droge) bladeren van de serehstengel. Kneus met het lemmet van een breed mes het dikste deel en halveer in de lengte.
  2. Verhit de olie in een pan en fruit de peperpasta, laos en het citroengras 5 min. Voeg de suiker, tomatenblokjes en water toe en breng opnieuw aan de kook. Laat 1 uur met de deksel op de pan op laag vuur koken. Schep af en toe om. Draai het vuur uit en laat de sambal in 1 uur goed afkoelen. Schep in de schone weckpot.

Tip:

Dit recept is goed voor ongeveer 400 ml saus.

bewaartip:

De sambal is afgedekt in de koelkast 2 weken houdbaar.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 105 mg
  • vezels 2 g
Tags

Zelfgemaakte pittige sambal

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zelf­ge­maak­te pit­ti­ge sam­bal

1
1
  • 50 g rawitt pepers rood & groen
  • 200 g sjalotten
  • 3 tenen knoflook

Snijd de steelaanzet van de pepers, halveer de sjalotten. Doe met de knoflook in de keukenmachine en maal tot een grove pasta.

2
2
  • 2 stengels citroengras

Verwijder de buitenste (droge) bladeren van de serehstengel. Kneus met het lemmet van een breed mes het dikste deel en halveer in de lengte.

3
3
  • 4 el arachideolie
  • 1 tl laos

Verhit de olie in een pan en fruit de peperpasta, laos en het citroengras 5 min.

4
4
  • 4 el kokosbloesemsuiker
  • 400 g tomatenblokjes
  • 100 ml water

Voeg de suiker, tomatenblokjes en water toe en breng opnieuw aan de kook. Laat 1 uur met de deksel op de pan op laag vuur koken. Schep af en toe om.

5
5

Draai het vuur uit en laat de sambal in 1 uur goed afkoelen. Schep in de schone weckpot.

bewaartip:

De sambal is afgedekt in de koelkast 2 weken houdbaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.