Zelf­ge­maak­te zoe­te chi­li­saus

Lekkere dip bij nacho’s, loempia’s of een bapao, maar ook heerlijk op een broodje kaas.

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch bijgerecht Lekkere dip bij nacho’s, loempia’s of een bapao, maar ook heerlijk op een broodje kaas. 1 stuks
4 17

Ingrediënten

1 stuk

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de steelaanzet van de pepers en snijd grof. Schil de gember en snijd in stukjes. Pel de knoflook en snijd in stukken. Doe de peper, gember en knoflook met het zout in de keukenmachine en maal tot pasta. Doe de peperpasta met de tomatenpulp, azijn en suiker in een pan en breng aan de kook. Laat 1 uur op laag vuur koken. Roer regelmatig.
  2. Neem de pan van het vuur en schenk de saus in glazen flessen of potten. Laat afkoelen, sluit af en zet koel weg.

Tip:

Dit recept is goed voor ongeveer 700 ml saus.

bewaartip:

De chilisaus is afgedekt in de koelkast 2 weken houdbaar.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 0 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 225 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid

Zelfgemaakte zoete chilisaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zelf­ge­maak­te zoe­te chi­li­saus

1
1
  • 150 g peperbakje
  • 4 cm verse gember
  • 6 tenen knoflook

Verwijder de steelaanzet van de pepers en snijd grof. Schil de gember en snijd in stukjes. Pel de knoflook en snijd in stukken.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

2
2
  • 1 tl zout

Doe de peper, gember en knoflook met het zout in de keukenmachine en maal tot pasta.

3
3
  • 425 ml tomatenpulp
  • 350 ml natuurazijn
  • 500 g suiker

Doe de peperpasta met de tomatenpulp, azijn en suiker in een pan en breng aan de kook. Laat 1 uur op laag vuur koken. Roer regelmatig.

4
4

Neem de pan van het vuur en schenk de saus in glazen flessen of potten. Laat afkoelen, sluit af en zet koel weg.

bewaartip:

De chilisaus is afgedekt in de koelkast 2 weken houdbaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.