Ge­gril­de wraps met pul­led ma­kreel

Deze viswraps lenen zich ook prima om op de barbecue te grillen. Steek in dat geval van tevoren de barbecue aan.

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Deze viswraps lenen zich ook prima om op de barbecue te grillen. Steek in dat geval van tevoren de barbecue aan. 4 personen
3 14

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de rode ui in dunne halve ringen en doe in een kommetje. Schenk er het kokend water over en laat 5 min. staan. Giet af. Rasp de winterpeen fijn en doe in een kom. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng het limoenrasp en -sap door het wortelrasp. Halveer de puntpaprika, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in lange, smalle repen. Trek de makreel met 2 vorken uit elkaar en meng met de chipotlesaus.
  2. Verdeel de wortelsalade, makreel en ijsbergsla in banen over de tortillawraps. Verdeel de rode ui en de chipotlesaus erover. Vouw de onder- en bovenkant van de wraps iets over de vulling en rol de wraps daarna zo strak mogelijk op. Verpak ze in aluminiumfolie.
  3. Verhit de grillpan en gril hierin de pakketjes 5 min. Keer regelmatig.

combinatietip:

Lekker met extra chipotlesaus.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 6 g
Tags

Gegrilde wraps met pulled makreel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de wraps met pul­led ma­kreel

1
1
  • 1 rode ui
  • 250 ml kokend water

Snijd de rode ui in dunne halve ringen en doe in een kommetje. Schenk er het kokend water over en laat 5 min. staan. Giet af.

2
2
  • 300 g winterpeen

Rasp de winterpeen fijn en doe in een kom.

3
3
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng het limoenrasp en -sap door het wortelrasp.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

4
4
  • 1 zoete puntpaprika

Halveer de puntpaprika, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in lange, smalle repen.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

5
5
  • 300 g graatloze makreelfilet
  • 4 el mexican style chipotlesaus

Trek de makreel met 2 vorken uit elkaar en meng met de chipotlesaus.

6
6
  • 100 g ijsbergsla
  • 4 grote tortillawraps

Verdeel de wortelsalade, makreel en ijsbergsla in banen over de tortillawraps.

7
7
  • 4 el mexican style chipotlesaus

Verdeel de rode ui en de chipotlesaus erover.

8
8

Vouw de onder- en bovenkant van de wraps iets over de vulling en rol de wraps daarna zo strak mogelijk op. Verpak ze in aluminiumfolie.

9
9

Verhit de grillpan en gril hierin de pakketjes h5 min. Keer regelmatig.

combinatietip:

Lekker met extra chipotlesaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.