Wen­tel­teef­jes met ahorn­si­roop en spek

Eeuwenoud recept in een hartig jasje gestoken met speltbrood, spek en tomaat.

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands ontbijt Eeuwenoud recept in een hartig jasje gestoken met speltbrood, spek en tomaat. 4 personen
3 1

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop in een diep bord de eieren los met de melk en breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de sneetjes brood door het ei en laat erin liggen. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek in 5 min. goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak de wentelteefjes in het overgebleven bakvet in delen in 6 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege. Voeg eventueel extra olie toe als de pan te droog wordt.
  2. Halveer ondertussen de tomaten en bak 2 min. mee op de snijkant. Verdeel de wentelteefjes, spek en tomaten over de borden. Besprenkel het spek met de ahornsiroop en garneer de tomaten met de tuinkers.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 795 mg
  • vezels 3 g
Tags

Wentelteefjes met ahornsiroop en spek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wen­tel­teef­jes met ahorn­si­roop en spek

1
1
  • 4 eieren
  • 100 ml melk
  • 8 sneetjes speltbrood

Klop in een diep bord de eieren los met de melk en breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de sneetjes brood door het ei en laat erin liggen.

2
2
  • 8 plakken ontbijtspek

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek in 5 min. goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

3
3

Bak de wentelteefjes in het overgebleven bakvet in delen in 6 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege.

4
4

Voeg eventueel extra olie toe als de pan te droog wordt.

5
5
  • 6 tastytom-trostomaten

Halveer ondertussen de tomaten en bak 2 min. mee op de snijkant.

6
6
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 bakje tuinkers

Verdeel de wentelteefjes, spek en tomaten over de borden. Besprenkel het spek met de ahornsiroop en garneer de tomaten met de tuinkers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.