Ri­ga­to­ni met ge­hakt­bal­le­tjes en rijk­ge­vul­de groen­te­saus

Laat thuis uit je werk? Dit pastagerecht heb je in een handomdraai gemaakt, en is nog superlekker ook.

(49)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Laat thuis uit je werk? Dit pastagerecht heb je in een handomdraai gemaakt, en is nog superlekker ook. 4 personen
3 49

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
  2. Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan en bak de runderballetjes 10 min. op middelhoog vuur rondom bruin en gaar.
  3. Verhit ondertussen 1 el olie in een hapjespan en bak de groenten uit het groentepannetje in 8 min. op middelhoog vuur.
  4. Voeg na 3 min. de gepelde tomaten en eventueel de oregano toe en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Laat de paprika uitlekken en snijd in reepjes. Schep door de saus en zet het vuur uit. Schep de pasta door de saus en verdeel de balletjes erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.220 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Rigatoni met gehaktballetjes en rijkgevulde groentesaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­ga­to­ni met ge­hakt­bal­le­tjes en rijk­ge­vul­de groen­te­saus

1
1
  • 300 g rigatoni

Kook de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en laat uitlekken.

2
2
  • 1 el olijfolie
  • 12 Hollandse runderballetjes

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de runderballetjes 10 min. op middelhoog vuur rondom bruin en gaar.

3
3
  • 1 el olijfolie
  • 450 g Italiaans groentepannetje

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de groenten uit het groentepannetje in 8 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 400 g gepelde tomaten
  • 2 tl gedroogde oregano

Voeg na 3 min. de gepelde tomaten en eventueel de oregano toe en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 295 ml gegrilde paprika

Laat de paprika uitlekken en snijd in reepjes. Schep door de saus en zet het vuur uit. Schep de pasta door de saus en verdeel de balletjes erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.