No­ri­may­o­nai­se

Zelfgemaakte mayo: daar kan geen potje tegenop. Zeker niet tegen deze versie, met pittige mierikswortel en – lekker – verkruimelde zeewierchips.

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Zelfgemaakte mayo: daar kan geen potje tegenop. Zeker niet tegen deze versie, met pittige mierikswortel en – lekker – verkruimelde zeewierchips. 4 personen
3 3

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het ei en limoensap op kamertemperatuur komen. Splits het ei. Het eiwit wordt niet gebruikt. Doe de eidooier met de mierikswortel, het zout en wat peper in een kom en klop met de garde door elkaar. Schenk er druppelsgewijs al kloppend met de garde de arachideolie bij. Voeg pas een volgende druppel olie toe als de vorige is opgenomen.
  2. Klop als je een dik, romig mengsel hebt het limoensap erdoor tot het helemaal is opgenomen. Het mengsel wordt dunner en lichter. Schenk de arachideolie en sesamolie druppelsgewijs door het mengsel. Klop continu met de garde. Voeg als het te dik wordt, 1 el water toe. Verkruimel de nori erboven en roer door de mayonaise. Breng op smaak met peper.

bewaartip:

Je kunt de mayonaise maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren.

video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 68 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 185 mg
Tags
Pittigheid

Norimayonaise

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

No­ri­may­o­nai­se

1
1
  • 1 ei
  • 1 el limoensap

Laat het ei en limoensap op kamertemperatuur komen. Splits het ei. Het eiwit wordt niet gebruikt.

Eieren splitsen

Instructievideo

00:36 min.

2
2
  • 1 tl mierikswortel
  • ½ tl zout

Doe de eidooier met de mierikswortel, het zout en wat peper in een kom en klop met de garde door elkaar.

3
3
  • 125 ml arachideolie

Schenk er druppelsgewijs al kloppend met de garde de arachideolie bij. Voeg pas een volgende druppel olie toe als de vorige is opgenomen.

4
4

Klop als je een dik, romig mengsel hebt het limoensap erdoor tot het helemaal is opgenomen. Het mengsel wordt dunner en lichter.

5
5
  • 125 ml arachideolie
  • 1 el sesamolie

Schenk de arachideolie en sesamolie druppelsgewijs door het mengsel. Klop continu met de garde. Voeg als het te dik wordt, 1 el water toe.

6
6
  • 10 g nori snack

Verkruimel de nori erboven en roer door de mayonaise. Breng op smaak met peper.

bewaartip:

Je kunt de mayonaise maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.