Se­sam-ko­mijn­wen­tel­teef­jes met spi­na­zie

Probeer eens iets anders: geen zoete, maar hartige wentelteefjes! Ook lekker als lunchgerecht.

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands brunch Probeer eens iets anders: geen zoete, maar hartige wentelteefjes! Ook lekker als lunchgerecht. 4 personen
4 6

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop de eieren met de melk, gerookte-paprikapoeder en komijn los in een diep bord en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd het stokbrood in schuine plakken van 1.5 cm dik. Haal de helft van de sneetjes brood door het ei en laat erin liggen. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de wentelteefjes 3 min. Keer om en besprenkel met de helft van het sesamzaad. Bak de wentelteefjes in nog 3 min. goudbruin en gaar. Bak zo nog een portie.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en laat de spinazie op laag vuur in delen slinken. Verdeel de wentelteefjes en spinazie over de borden en verkruimel de feta over de spinazie.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 605 mg
  • vezels 4 g
Tags

Sesam-komijnwentelteefjes met spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Se­sam-ko­mijn­wen­tel­teef­jes met spi­na­zie

1
1
  • 4 eieren
  • 100 ml melk
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder zoet
  • ½ tl gemalen komijn

Klop de eieren met de melk, gerookte-paprikapoeder en komijn los in een diep bord en breng op smaak met peper en eventueel zout.

2
2
  • 1 oud meergranen stokbrood

Snijd het stokbrood in schuine plakken van 1.5 cm dik.

3
3

Haal de helft van de sneetjes brood door het ei en laat erin liggen.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • ½ el sesamzaad

Verhit de olie in een hapjespan en bak de wentelteefjes 3 min. Keer om en besprenkel met het sesamzaad.

5
5
  • 2 el olijfolie
  • ½ el sesamzaad

Bak de wentelteefjes in nog 3 min. goudbruin en gaar. Bak zo nog een portie.

6
6
  • 300 g spinazie

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en laat de spinazie op laag vuur in delen slinken.

7
7
  • 100 g Griekse feta

Verdeel de wentelteefjes en spinazie over de borden en verkruimel de feta over de spinazie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.