Sri­ra­cha­stok­brood met avo­ca­do­saus

Zelfbreekstokbrood van de barbecue met een zoet-pittige botervulling en een romige avocadosaus. Een supercombi!

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch bijgerecht Zelfbreekstokbrood van de barbecue met een zoet-pittige botervulling en een romige avocadosaus. Een supercombi! 8 personen
4 6

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • barbecue
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Snijd de gember fijn en meng met de boter en sriracha. Snijd de stokbroden in plakjes van 1 cm, maar snijd niet helemaal door. Verdeel de boter tussen de sneetjes. Leg elk brood op een stuk aluminiumfolie en bak ca. 20 min. op middelhoog vuur op de barbecue. Keer halverwege. Controleer regelmatig.
  2. Maak ondertussen de avocadosaus. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd de blaadjes munt grof. Pers de citroen uit en doe 3 el sap, de munt en avocado in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Voeg wat water toe als de saus te dik is en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de srirachastokbroodjes met de avocadosaus.

variatietip:

Vervang de munt eens door koriander.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 335 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid

Srirachastokbrood met avocadosaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sri­ra­cha­stok­brood met avo­ca­do­saus

1
1
  • 100 g gezouten boter

Steek de barbecue aan. Laat de boter op kamertemperatuur komen.

2
2
  • 1 el sushigember
  • 2 el sriracha sauce

Snijd de gember fijn en meng met de boter en sriracha.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

3
3
  • 4 ambachtelijke baguettes

Snijd de stokbroden in plakjes van 1 cm, maar snijd niet helemaal door. Verdeel de boter tussen de sneetjes.

4
4

Leg elk brood op een stuk aluminiumfolie en bak ca. 20 min. op middelhoog vuur op de barbecue. Keer halverwege. Controleer regelmatig.

5
5
  • 1 avocado

Maak ondertussen de avocadosaus. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

6
6
  • 7½ g munt
  • 1 citroen

Snijd de blaadjes munt grof. Pers de citroen uit en doe 3 el sap, de munt en avocado in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

7
7

Voeg wat water toe als de saus te dik is en breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Serveer de srirachastokbroodjes met de avocadosaus.

variatietip:

Vervang de munt eens door koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.