Lams­haas met ge­vul­de au­ber­gi­ne­rol­le­tjes

Je vult de gegrilde aubergine met een spread van vers gegrilde paprika's, walnoten en granaatappel. Op-en-top mediterraan.

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Je vult de gegrilde aubergine met een spread van vers gegrilde paprika's, walnoten en granaatappel. Op-en-top mediterraan. 4 personen
3 4

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ontdooi de lamshaasjes en laat op kamertemperatuur komen. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van 7 mm dik. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de plakken met een derde van de olie en gril in delen 8 min. Keer halverwege. Doe ondertussen de couscous in een kom en schenk het water erbij. Laat 10 min. wellen.
  2. Verhit ondertussen een derde van de olie in een hapjespan en bak de haasjes in 4 min. rondom rosé. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Breng op smaak met het komijnzaad, wat peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de dille fijn, de salade-ui in ringetjes en de radijs in partjes. Meng twee derde van de dille, de salade-ui, radijs en de rest van de olie door de couscous. Schep in een diepe schaal.
  3. Schep op elke plak aubergine 1 el muhammara en rol op. Verdeel de lamshaasjes en auberginerolletjes over een platte schaal en garneer de lamshaasjes met de rest van de dille. Serveer direct. Serveer de couscoussalade er apart bij.

combinatietip:

Lekker met groene olijven door de couscous en partjes citroen apart erbij.

Tip:

*Dit vlees kun je voor de feestdagen online bestellen via ah.nl/meesterslager (van 26 november t/m 19 december 2016). Haal het vlees op in de winkel, bij een AH Pick Up Point of laat het thuisbezorgen op 23 of 24 december 2016.

video

Groen­ten gril­len en roos­te­ren

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 150 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid

Lamshaas met gevulde auberginerolletjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lams­haas met ge­vul­de au­ber­gi­ne­rol­le­tjes

1
1
  • 500 g lamshaasjes
  • 2 aubergines

Ontdooi de lamshaasjes en laat op kamertemperatuur komen. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van 7 mm dik.

2
2
  • 2 el extra vierge olijfolie

Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de plakken met de olie en gril in delen 8 min. Keer halverwege.

Groenten grillen en roosteren

Instructievideo

00:50 min.

3
3
  • 200 g couscous
  • 250 ml kokend water

Doe ondertussen de couscous in een kom en schenk het water erbij. Laat 10 min. wellen.

4
4
  • 2 el extra vierge olijfolie

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de haasjes in 4 min. rondom rosé.

5
5
  • 1 tl komijnzaad

Neem uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Breng op smaak met het komijnzaad, wat peper en eventueel zout.

6
6
  • 15 g dille
  • 3 salade-uitjes
  • 1 bos radijs

Snijd ondertussen de dille fijn, de salade-ui in ringetjes en de radijs in partjes.

7
7
  • 2 el extra vierge olijfolie

Meng twee derde van de dille, de salade-ui, radijs en olie door de couscous. Schep in een diepe schaal.

8
8
  • 200 g muhammara

Schep op elke plak aubergine 1 el muhammara en rol op.

9
9

Verdeel de lamshaasjes en auberginerolletjes over een platte schaal en garneer de lamshaasjes met de rest van de dille.

10
10

Serveer direct. Serveer de couscoussalade er apart bij.

combinatietip:

Lekker met groene olijven door de couscous en partjes citroen apart erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.