Eton mess met ra­bar­ber

Laag voor laag opgebouwd, maar je eet alles lekker door elkaar. Zo hoort dat bij een Eton mess.

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 240 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Laag voor laag opgebouwd, maar je eet alles lekker door elkaar. Zo hoort dat bij een Eton mess. 4 personen
4 9

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de rabarber schoon en snijd in stukjes Doe met 3/4 gembersiroop in een pan. Breng aan de kook en laat 20 min. zachtjes koken tot de rabarber zacht is. Laat 1 uur afkoelen.
  2. Klop de slagroom stijf met de rest van de gembersiroop en kaneel. Snijd de aardbeien in stukjes. Verdeel de helft van de rabarber over zo veel (whisky)glazen als je nodig hebt. Schep de helft van de geklopte slagroom erop. Verkruimel de meringuettes erover en verdeel de helft van de aardbeien erover. Maak zo nog 4 lagen met de rest van de rabarber, slagroom, meringuettes en de aardbeien.

variatietip:

Vervang de aardbeien met 100 g frambozen

video

Slag­room klop­pen

Instructievideo - 01:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 35 mg
  • vezels 3 g
Tags

Eton mess met rabarber

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Eton mess met ra­bar­ber

1
1
  • 500 g rabarber

Maak de rabarber schoon en snijd in stukjes

2
2
  • 3 el gembersiroop

Doe met de gembersiroop in een pan. Breng aan de kook en laat 20 min. zachtjes koken tot de rabarber zacht is. Laat 1 uur afkoelen.

3
3
  • 125 ml slagroom
  • 1 el gembersiroop
  • 1 tl kaneel
  • 100 g aardbeien

Klop de slagroom stijf met de gembersiroop en kaneel. Snijd de aardbeien in stukjes.

Slagroom kloppen

Instructievideo

01:31 min.

4
4

Verdeel de helft van de rabarber over zoveel (whisky)glazen als je nodig hebt. Schep de helft van de geklopte slagroom erop.

5
5
  • 12 meringuettes karamel

Verkruimel de meringuettes erover en verdeel de helft van de aardbeien erover.

6
6

Maak zo nog 4 lagen met de rest van de rabarber, slagroom, meringuettes en de aardbeien.

variatietip:

Vervang de aardbeien met 100 g frambozen

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.